Μπουμπάρης στο Gentikoule: “Αυτό που έκανα θα το έκανε όποιος και αν ήταν στην θέση μου”

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο πλοίο το βράδυ της Κυριακής μίλησε στο Gentikoule  ο Λεωνίδας Μπουμπάρης.

Η αποκάλυψη του Gentikoule με την σωτήρια παρέμβαση του σέντερ του ΟΦΗ Λεωνίδα Μπουμπάρη έκανε το γύρο της Ελλάδας και ο 25χρονος αθλητής από την Χίο εξιστορεί λεπτό προς λεπτό τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο εκείνου, όσο και της αθλήτριας της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Δήμητρας Κατερίνης για να σώσουν την ζωή του 70χρονου.

Ο 25χρονος σέντερ που βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών του στην Ιατρική, σπουδάζει στο Ηράκλειο και αγωνίζεται με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο ίδιος μίλησε στο Gentikoule λέγοντας αρχικά: “Ταξιδεύαμε με την ομάδα για την επιστροφή στην βάση μας μετά τον αγώνα εχτές. Κατά τις 22:00 το βράδυ και ενώ το καράβι έφυγε ένας επιβάτης ένιωσε αδιαθεσία μετά το φαγητό του και έκανε εμετούς χάνοντας παράλληλα και τις αισθήσεις του. Στο σημείο έφτασε πρώτα ο παθολόγος κ. Παπανικολάου που έτυχε να ταξιδεύει εκείνη την ημέρα και η αθλήτρια του ΟΦΗ Δήμητρα Κατερίνη. Όταν άκουσα από τα μεγάφωνα ότι ζητούσαν επειγόντως γιατρό πίστεψα ότι υπάρχει κάποια καρδιακή προσβολή. Όπως ήταν φυσικό κατέβηκα αμέσως κάτω και έδωσα τις πρώτες βοήθειες και εγώ με την σειρά μου στον άνθρωπο που τις είχε ανάγκη. Το καράβι επέστρεψε πίσω και εκεί τον περίμεναν άνθρωποι του ΕΚΑΒ όπου και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Μέχρι να επιστρέψει πίσω το καράβι ελέγξαμε ζωτικά σημεία, του πήραμε την πίεση, του βάλαμε φυσιολογικό ορό, μάσκα οξυγόνου όμως ήταν λίγο δύσκολο να τον μεταφέρουμε από το δωμάτιο στο ιατρείο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο στο πλοίο. Σίγουρα το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση χωρίς λόγο αφού θεωρώ ότι όποιος και αν ήταν στην θέση μου ή των παιδιών θα έκανε το ίδιο”. 

Για όσους δεν γνωρίζουν τον 25χρονο σέντερ ο ίδιος σπουδάζει για δεύτερη φορά στην Κρήτη, αφού έχει καταφέρει να πάρει και πτυχίο Βιολογίας. Ο ίδιος συμπληρώνει: “Είμαι φοιτητής στο τρίτο έτος της Ιατρικής, διανύω το δεύτερο πτυχίο μου, αφού έχω τελειώσει και Βιολογία πάλι στο Ηράκλειο το 2013. Φέτος αγωνίζομαι με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής”.