“Ήρθε η ώρα να γίνει μεγάλος ο ΟΦΗ και στο μπάσκετ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη καρδιάς ο τεχνικός του ΟΦΗ Βασίλης Ράλλης μίλησε για το τμήμα μπάσκετ βάζοντας ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Ράλλης στον Athletic Radio 104,2

Για την διακοπή των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα: “Μιλάμε για ένα άθλημα που έχει πολύ περισσότερες επαφές από ότι το ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι σωστές και από την στιγμή μάλιστα που δεν θα μπορείς να είσαι σίγουρος για την υγεία των αθλητών. Είναι πολλά τα δεδομένα αυτά που πρέπει να σκεφτούμε για το μέλλον, σίγουρα το οικονομικό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία”.

Για το αν ο ίδιος ήθελε την διακοπή του πρωταθλήματος: “Μπορεί να θεωρώ σωστή την απόφαση όμως δεν ήθελα να διακοπεί το πρωτάθλημα γιατί πιστεύω ότι όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Από την στιγμή που δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί το νούμερο 1 που είναι η υγεία τότε δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς”.

Για την πορεία του ΟΦΗ: “Δεν ξεκινήσαμε καλά, το γνωρίζαμε όμως γιατί είχαμε πάρει την απόφαση να κάνουμε ένα κοπιαστικό ταξίδι που όμως πήγε την ομάδα πίσω στο πρωτάθλημα. Όμως, καλά κάναμε το ταξίδι, ήταν μια μεγάλη επιτυχία και το όνομα του ΟΦΗ ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Κάναμε κάποιες ήττες που δεν έπρεπε να κάνουμε, πιστεύω ότι μετά που βρήκαμε τον ρυθμό μας και η πορεία μας είχε ανοδική πορεία”.

Για το που μπορούσε να φτάσει ο φετινός ΟΦΗ: “Θεωρώ ότι η ομάδα θα τερμάτιζε στην τετράδα, ήμασταν πολύ καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είχαμε κάποια δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδι, αν παίρναμε ένα ματς εκτός έδρας τότε θα μπορούσαμε να μπούμε στην τετράδα”.

Για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου: “Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα με τα παιδιά από την διοίκηση, άλλωστε οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί είναι πλέον φιλικές και όχι μόνο επαγγελματικές. Προσωπική μου άποψη είναι ότι βρισκόμαστε σε μια ομάδα που δεν είναι χωριό, αντιπροσωπεύει την Κρήτη, εκπροσωπεί χιλιάδες κόσμο και πραγματικά το όνομα της είναι μεγάλο, πάντα θα πρέπει να πρωταγωνιστεί και αν δεν πρωταγωνιστεί, οι στόχοι της πρέπει να είναι στα επίπεδα που επιβάλλει το όνομα της. Αν μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε καλώς αλλά ο πήχης πρέπει να μπει ψηλά και όχι να πούμε ότι θα δημιουργήσουμε μια ομάδα με μικρούς και αν δεν τα καταφέρουμε φέτος λόγω οικονομικών δεδομένων να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε και να περιμένουμε μια χρονια για να κάνουμε μετά το βήμα παραπάνω”.

Για το γεγονός ότι απουσιάζουν τα μεγάλα έσοδα από το μπάσκετ: “Αυτό υπήρχε ανέκαθεν όμως αν θες να ανεβάσεις ψηλα, πρέπει να το σκεφτείς γιατί απουσιάζει από το Ηράκλειο μια ομάδα που να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχει μια περίεργη, οικονομικά, παγκόσμια συγκυρία και δεν αφορά μόνο την Κρήτη ή την Ελλάδα όμως πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά”.

Για το αν είναι ρεαλιστικό σενάριο να δοθεί wild card στον ΟΦΗ: “Για εμένα σαφώς και είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα, μπορεί να προσελκύσει παράγοντες, δεν μιλάω να γίνει κάτι άμεσα γιατί αν κυλούσαν όλα φυσιολογικά θα μιλούσα τώρα για ομάδα ανόδου την επόμενη σεζόν. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Θα μπορούσε να είναι εφικτή μια τέτοια ευκαιρία και να την εκμεταλλευτεί ο ΟΦΗ. Είναι η ώρα να κάνουμε μεγάλο τον ΟΦΗ και στο μπάσκετ, να γίνει μια παράλληλη πορεία με αυτήν του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα δύο αθλήματα να κάνουν υπερήφανο το όνομα του σε όλη την Ελλάδα. Πάντα ο ΟΦΗ πρέπει να έχει υψηλούς στόχους και να κοιτάζει όσο ψηλότερα γίνεται”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook