Ράλλης στον Athletic: “Είναι μεταβατική σεζόν, το πρότζεκτ του ΟΦΗ έχει ενδιαφέρον”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βασίλης Ράλλης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για την παραμονή του στον πάγκο του ΟΦΗ και τους στόχους που μπαίνουν τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Ράλλης στον Athletic Radio 104,2

Για το γεγονός ότι αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του μπάσκετ του ΟΦΗ:Δεν το γνώριζα, ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος και εύχομαι να μείνω στον ΟΦΗ όσα περισσότερα χρόνια γίνεται”.

Για το νέο πρωτάθλημα εν μέσω της πανδημίας: “Ακόμα δεν έχουμε τον “μπούσουλα” για το πως θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, δεν σας κρύβω ότι με ανησυχούν λίγο η επιστροφή του ιού και τα αυξανόμενα κρούσματα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα ακόμα για τη νέα χρονιά”.

Για τη νέα χρονιά: “Το θεωρώ δεδομένο πως μέχρι Νοέμβρη με Δεκέμβρη δεν θα γίνουν τα παιχνίδια με κόσμο. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την χρονιά, να δούμε πως θα πάει και τι κατευθύνσεις θα έχουμε. Ο αθλητισμός είναι για να προσφέρεις θέαμα στον κόσμο και χωρίς θεατές στις εξέδρες είναι λίγο περίεργες οι συνθήκες που δημιουργούνται. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σιγά – σιγά, στην ουσία οι αθλητές είναι εκτός για περισσότερους από πέντε μήνες”.

Για τον δρόμο που ακολουθούν οι παίκτες: “Αυτό που έγινε φέτος είναι πρωτόγνωρο γιατί πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία από όλους τους φορείς γιατί οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες. Εύχομαι να μην γίνω μάντης κακώς αλλά πιστεύω πως θα υπάρξουν τραυματισμοί από τους παίκτες”.

Για τις συνθήκες που δημιουργούνται ενόψει της προετοιμασίας: “Δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα, χρειάζεται να γίνουν 10 εβδομάδες προετοιμασίας και αυτό που θα επηρεάσει περισσότερο από όλους θα είναι η αποχή των πέντε μηνών. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ αν και αυτό είναι θέμα γυμναστών”.

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ: “Καταρχάς είναι το σήμα, η φανέλα του ΟΦΗ είναι παράγοντες και χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις συχνά στον αθλητισμό και μετράει πάρα πολύ οι συνθήκες που δουλεύεις. Παρουσιάστηκε ένα πλάνο από το νέο πρόεδρο της Επιτροπής, τον κ. Καμπάκα που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστικοί οι στόχοι, που θέλει και ο κόσμος να βλέπει τον ΟΦΗ να κάνει το παραπάνω βήμα όμως έτσι και αλλιώς είναι μια μεταβατική σεζόν”.

Για τους στόχους του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα: “Ο στόχος που μπαίνει έχει ενδιαφέρον και είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά από τις ακαδημίες σε συνδυασμό με την παρουσία έμπειρων παικτών. Επειδή το είχα κάνει ξανά στην προηγούμενη ομάδα μου και έπιασε, αξίζει να το επιχειρήσουμε και στον ΟΦΗ. Έχουμε παιδιά από τις ακαδημίες που έρχονται από κάτω και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτό το πρότζεκτ. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα των προηγούμενων χρόνων, βλέπουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα. Όλο αυτό που συνέβη μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής και να είστε σίγουροι πως ο ΟΦΗ θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός τη νέα χρονιά”.

Για το αν βαδίζει ο ΟΦΗ στο άγνωστο: “Η Β’ Εθνική είναι μια καλή κατηγορία για να παίξεις μπάσκετ. Δεν νομίζω πως είναι τόσο άγνωστο το μονοπάτι στην κατηγορία απλά θα γίνουν περισσότεροι οι όμιλοι. Θα προτιμήσουμε να διατηρήσουμε τον κορμό με μια μείωση του μπάτζετ, εύχομαι να μείνουν τα περισσότερα παιδιά, ο Μπουμπάρης αποφάσισε να φύγει γιατί υπάρχει η μαγιά και το καλό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες. Πιστεύω πως η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα να σώσει την κατηγορία και μέσα από το πλάνο που θα εκπονηθεί, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που έρχονται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ”.

Για το αν αυτό γίνεται από τον ΟΦΗ εξ ανάγκης: “Όχι, δεν συμβαίνει αυτό γιατί θα γινόταν από τον ΟΦΗ. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα κενό φουρνιάς, τώρα υπάρχουν παιδιά που αξίζει να ασχοληθούμε και είναι αθλητές που θα τους δώσουμε την ευκαιρία, θα τους δείξουμε ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο και να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook