Ράλλης: «Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στην εξάδα»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης, μίλησε στην εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή στον ΣΠΟΡFM 104,2 και αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν την φετινή σεζόν, στο όνειρο της Basket League αλλά και στο οπαδικό κοινό στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ:

Για το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ξεκινώντας η σεζόν είχαμε πει ότι είμαστε μία καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Όντως έχουμε σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά μας, αλλά αυτά υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχαμε ένα βατό πρόγραμμα για να κάνουμε κάποιες νίκες. Πάμε σχετικά καλά, ήταν σημαντικό παιχνίδι αυτό με τη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί πρέπει να παίρνεις τα παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στην βαθμολογία και επίσης το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από πέρυσι. Έχει πιο καλές ομάδες και μπορεί να κερδίσει ο τελευταίος τον πρώτο. Όταν κερδίζεις εκτός έδρας είναι πολύ σημαντικό για να χτίσεις χαρακτήρα σαν ομάδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα και το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια: «Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, δεν υπάρχει το μπάσκετ που υπήρχε παλιά, όταν για παράδειγμα ο ΟΦΗ ήταν στην Α2 και είχε κάποια μπάτζετ που μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός, και επίσης το μπάσκετ δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν ομάδες που είναι στην ίδια δυναμικότητα και με το ίδιο μπάτζετ και όταν είσαι μία ομάδα από νησί, ασχέτως που είμαστε η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα, και σαν σύλλογος, αυτό δυσκολεύει την κατάσταση, ειδικά στα εκτός έδρας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ταξίδια γίνονται με πλοίο. Όλο αυτό αν το δούμε επιστημονικά, που το έχουμε ψάξει, χάνεις το 30 με 35% της δυναμικότητάς του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το βλέπουμε και από εδώ, από τις ομάδες που έρχονται και παίζουν στην Κρήτη. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι το εκτός έδρας. Δεν συζητάμε να πετύχεις 7-8 μποφόρ. Δεν είναι φυσιολογικό για τους αθλητές αυτό, αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση. Δεν το λέμε σαν δικαιολογία, αλλά είναι η πραγματικότητα».

Για τις ήττες και τις περιόδους ντεφορμαρίσματος: «Βλέπουμε στο ποδόσφαιρο ότι ο ΟΦΗ κερδίζει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και μετά έχει κάποια άτυχα αποτελέσματα και υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν είναι έτσι ο αθλητισμός όμως, υπάρχουν αυτά, μπορεί μία ομάδα να κάνει κοιλιά, να είναι ντεφορμέ. Μπορείς να θέλεις να φορμάρεις την ομάδα σε μία συγκεκριμένη περίοδο. Αυτά ο κόσμος δεν μπορεί να τα καταλαβαίνει. Είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά, και η ήττα και η κοιλιά».

Για τις προοπτικές του φετινού πρωταθλήματος: «Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών, ξεκινάει η χρονιά και λέμε τι στόχο έχει η ομάδα φέτος. Αν δεν τελειώσει ο πρώτος γύρος δεν μπορεί καμία ομάδα να ξέρει τους στόχους της. Το ότι λείπει ο Πανιώνιος είναι καλό για όλες τις ομάδες και για τον ανταγωνισμό. Επίσης έχει αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και το μόνο που ισχύει είναι το πλεονέκτημα έδρας που παίζει ρόλο στα πλέι οφ. Επίσης θα παίξει ρόλο και το πόσο θα ενισχυθεί μία ομάδα τον χειμώνα. Η προσθήκη ενός παίκτη μπορεί να αλλάξει πολύ μία ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στην εξάδα. Στόχος μας είναι να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά βλέποντας τη δυναμική κάθε ομάδας, θεωρώ ότι από το 4 μέχρι το 9 μπορεί να είναι μία με δύο νίκες διαφορά, για το ποιος θα μπει στα πλέι οφ».

Για τον κόσμο στην Ελλάδα: «Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είμαστε με τη νίκη και όχι με την ομάδα. Έχουμε αυτή την νοοτροπία, τη νοοτροπία της νίκης και όχι του αθλητισμού, σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να κερδίζουμε, να είμαστε οι καλύτεροι. Όντως ο κόσμος αν δει να κάνομε μερικές νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος θα έρθει στο γήπεδο, παρότι δεν είναι ποδοσφαιρικός. Ένα παράδειγμα είναι το Αρκαλοχώρι, που είναι μία κωμόπολη στο νομό, που είναι τρελοί όλοι με την ομάδα μπάσκετ. Η ομάδα έχει δώσει σημασία στην κωμόπολη, έχει δώσει σημασία και βλέπουμε ότι ο κόσμος τους ακολουθεί. Εμείς αυτό δεν το έχουμε αυτή την στιγμή και είναι ένα παράπονό μας».

Για το όνειρο της Basket League: «Θέλουμε να δώσουμε ένα όραμα στον κόσμο. Υπήρχε μία ευκαιρία φέτος, για την Α1. Υποτίθεται ότι ο ΕΣΑΚΕ θα έδινε μία wild card φέτος και δεν την έδωσε. Εμείς ότι ήταν να το κάνουμε το κάναμε, και ήμασταν έτοιμοι. Δεν έγινε, θα πρέπει να το κάνουμε αγωνιστικά. Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε όμως αγωνιστικά. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, θέλει πάρα πολλά χρήματα. Θέλω να έχω στόχο, θέλω να έχω όραμα. Είναι τέτοιο το όνομα της ομάδας που είναι κρίμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook