Το αφιέρωμα της ΕΟΚ στον ΟΦΗ: “Πρωταθλητής στις κοινωνικές δράσεις”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΕΟΚ δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για την ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ και τις κοινωνικές του δράσεις

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ετοίμασε ένα όμορφο αφιέρωμα για την ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ, χαρακτηρίζοντάς την “Πρωταθλητή στις κοινωνικές δράσεις”, για τις όμορφες πρωτοβουλίες της.

Το αφιέρωμα της ΕΟΚ:

Αν υπήρχαν Όσκαρ κοινωνικής προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό, αδιαμφισβήτητα η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ θα διεκδικούσε κάθε χρόνο το βραβείο και θα το κέρδιζε τις περισσότερες φορές.

Μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο, το Ηρακλειώτικο συγκρότημα να στερείται διακρίσεων μετά την πτώση του από την Α2 ωστόσο εκτός παρκέ, οι δράσεις του ξεχωρίζουν και αξίζουν προβολής.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες, ο Οργανισμός του μπασκετικού ΟΦΗ, δεν ενεργοποιείται μόνο στις εορταστικές περιόδους αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είναι δίπλα στα άτομα που έχουν ανάγκη, αναλαμβάνοντας εξαιρετικές και πρωτότυπες πρωτοβουλίες.

Μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο, το Ηρακλειώτικο συγκρότημα να στερείται διακρίσεων μετά την πτώση του από την Α2 ωστόσο εκτός παρκέ, οι δράσεις του ξεχωρίζουν και αξίζουν προβολής.
Ιδού μερικές μόνο από τις κοινωνικές δράσεις του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ, την τελευταία διετία.

Φιλικό για τον Αντώνη

Ο ΟΦΗ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας του Αγίου Νικολάου για ένα φιλικό παιχνίδι που αφιερώθηκε στη μνήμη του άτυχου Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λιμάνι του Πειραιά από το πλήρωμα του Blue Horizon. Ο κόσμος κατέκλυσε το μικρό γυμναστήριο και τα έσοδα δόθηκαν στην οικογένεια του θύματος.

ΟΦΗ και στην Τανζανία

Μέχρι την Αφρική και την Τανζανία έφτασε η χάρη του ΟΦΗ, μέσα από την συνεργασία του τμήματος μπάσκετ με τους Backpack Brothers. Τα αδέρφια Σιμάκη συμμετείχαν στη δράση Wheeling2help ως leaders σε ένα ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων με αγάπη και πάθος για την προστασία της φύσης, την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας και ο ΟΦΗ στάθηκε αρωγός αυτής της προσπάθειας, προσφέροντας αθλητικό υλικό.

Εθελοντική αιμοδοσία

Σε συνεργασία με την ομάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται μαζικά. Φυσικά το παρών έδωσαν και παίκτες, προπονητές, παράγοντες της ομάδας.

Βιβλία για τα παιδιά

Περισσότερα από 60 παιδικά βιβλία που συγκέντρωσε το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ και η Ακαδημία της ομάδας, από τις προσφορές των φιλάθλων και όχι μόνο, δωρίστηκαν στην παιδιατρική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία, ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Inlibrovita «Δώστε στο βιβλίο ζωή».

Επισκέψεις σε Δημοτικά και Ιδρύματα

Με σκοπό την ενημέρωση για τον αθλητισμό και το μπάσκετ, οι άνθρωποι του ΟΦΗ πραγματοποιούν κατά καιρούς επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, αναπτύσσοντας μια όμορφη σχέση με τους μικρούς μαθητές, πολλοί εκ των οποίων ανταποδίδουν την επίσκεψη, με την παρουσία τους στους αγώνες της ομάδας.

Συχνές είναι και οι επισκέψεις της ομάδας σε ιδρύματα και συλλόγους της πόλης, όπως η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου, το «Χαμόγελο του Παιδιού», χαρίζοντας αγάπη, δώρα και χαμόγελα…

Δίπλα στον Μικρό Πρίγκηπα

Ο ΟΦΗ στηρίζει έμπρακτα το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Μικρός Πρίγκηπας», ο οποίος ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με χρόνια προβλήματα υγείας και μέλημά του είναι η μετάβασή τους σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του Ηρακλείου έχει χαρίσει φανέλες της σε παιδιά που δίνουν μεγάλες μάχες, όπως η μικρή Καλλιόπη από τη Σητεία.

Γι’ αυτούς που «έφυγαν»

Δυστυχώς οι τραγωδίες είναι μέσα στη ζωή και οι άνθρωποι του ΟΦΗ, δε ξεχνούν αυτούς που φεύγουν… Όπως στην περίπτωση των αδικοχαμένων πιλότων Τσιτλακίδη, Τουρουτσίκα αλλά και του Στέφαν Γέλοβατς για τους οποίους υπήρξαν ειδικά πανό, πριν από αγώνες στο κλειστό του ΒΑΚ.

Επίσης ένα λάβαρο του ΟΦΗ τοποθετήθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη, πλάι στις φανέλες και τα κασκόλ των άλλων ομάδων…

 

Κάθε Οκτώβριο εξάλλου ο ΟΦΗ τιμάει τη μνήμη ενός δικού του παιδιού, του Βασίλη Παδουβά, που «έφυγε» μόλις στα 29 του χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook