Μποχωρίδης: “Ο κόσμος μας στηρίζει – Έχουμε στόχο την κορυφή αλλά κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Μποχωρίδης μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για την καταπληκτική πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της National League.

Ο ΟΦΗ επικράτησε του Πανελευσινιακού με 84-77 για την 15η αγωνιστική του 1ου ομίλου της National League 1 και ο γκαρντ των νικητών, Νίκος Μποχωρίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και Γιώργος Βαλαβάνης.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Πανελευσινιακού: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο το είχαμε “κλειδώσει” επειδή ήταν στην έδρα μας και το χρειαζόμασταν πάρα πολύ ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε στα ψηλά “στρώματα” της βαθμολογίας. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια πολύ ποιοτική ομάδα, που είχε απουσίες. Δεν το ξέραμε, το μάθαμε τελευταία στιγμή. Το προσεγγίσαμε το ματς σαν ένα “τελικό” για εμάς που χρειαζόμασταν πάρα πολύ το θετικό αποτέλεσμα».

Για το ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας: «Το έχουμε βάλει σαν στόχο, απλά κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την έδρα μας, γιατί μαζεύουμε κόσμο και έχουμε ένα δυνατό γήπεδο απ’ την άποψη του παλμού. Προχωράμε, γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ αμφίρροπο φέτος και είναι μια ευκαιρία για τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω να διεκδικήσουν όλες την άνοδο».

Για το format της National League 1: «Αυτήν τη στιγμή και οι δύο νίκες διαφορά με την 1η θέση δεν αποκλείει τίποτα, αφού υπάρχουν τα play-in, o 2ος γύρος των play-off. Περισσότερες ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν και να συνεχίσουν μέχρι την άνοδο. Δεν είναι όπως παλιά που έπρεπε να τερματίσεις 1ος για να ανέβεις».

Για την θέληση της ομάδας να επιστρέψει στην Elite League, είτε και πιο πάνω: «Γενικά έχει αρχίσει το μπάσκετ και ενεργοποιείται ξανά εδώ. Κάνουμε και προσπάθειες, έχουν γίνει πολλά event εδώ. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει ομάδα σε πιο υψηλή κατηγορία και από άποψη κόσμου και από άποψη γηπέδου, γιατί έχουμε τα «Δύο Αοράκια» που είναι ένα τρομερό γήπεδο. Καλό είναι ότι υπάρχει και το Αρκαλοχώρι που κάνει μια σοβαρή προσπάθεια. Είναι πάρα πολύ για την Κρήτη να υπάρχουν 2, μακάρι και 3 ομάδες και το Ηράκλειο προσπαθεί στην National League 2».

Για το τι χρειάζεται μέχρι το τέλος για να επιτύχει μια ομάδα: «Σίγουρα να υπάρχει τύχη από την άποψη των τραυματισμών, γιατί οι περισσότερες ομάδες έχουν έναν συγκεκριμένο “κορμό”. Πιστεύω πιο πολύ είναι να αντέξεις στην διάρκεια, να μην έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook