Ο δρόμος της επιστροφής στις Εθνικές κατηγορίες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Tην σεζόν 2007-2008 ο ΟΦΗ επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες και την ΓΈθνική . Το gentikoule.gr κάνει μια ιστορική αναδρομή σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο και σας τα παρουσιάζει.

Εκείνη την χρονιά ο ΟΦΗ ανεβαίνει στην Γ΄Εθνική και από την αρχή της σεζόν έχοντας ένα πολύ καλό ρόστερ δείχνει την δυναμική του και ανακυρρήσεται πρωταθλητής της κατηγορίας συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς στο πρωτάθλημα μετρώντας 23 νίκες, 2 ήττες και ένα μηδενισμό.

Η επόμενη σεζόν (2008-2009) βρίσκει τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ηρακλείου δείχνει ιδιαίτερα “διαβασμένη” και τερματίζει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Αρκαδικό συγκεντρώνοντας 51 βαθμούς και φαίνεται να χάνει την άνοδο στην Α2 για λεπτομέρειες. Ενώ η ομάδα ετοιμάζει τα σχέδια της για την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής μαθαίνει πως λόγω αδυναμίας του Απόλλων Πατρών να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 θα πάρει την θέση του και έτσι προβιβάζεται αυτή στην Α2.

Η σεζόν 2009-2010 βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία  του τον ΟΦΗ στην Α2. Ωστόσο τα όνειρα για παραμονή αρχίζουν να χάνονται από τα μέσα της χρονιάς κάτι στο οποίο οφείλεται και το γεγονός πως ο ΟΦΗ είχε προετοιμαστεί για το πρωτάθλημα της ΒΈθνικής και περίπου 20 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 μαθαίνει πως θα αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία. Τελικά ο ΟΦΗ τερματίζει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάζεται συγκεντρώνοντας 4ο βαθμούς έχοντας 10 νίκες και 20 ήττες στο πρωτάθλημα.

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα έχει θέσει από την αρχή της σεζόν την άνοδο και τα καταφέρνει καθώς τρεις στροφές πριν το φινάλε την εξασφαλίζει και μαθηματικά και πλέον κοιτάει τον τίτλο. Ο ΟΦΗ 3 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος έχει συγκεντρώσει 49 βαθμούς, έχοντας 22 νίκες στο ενεργητικό του και 5 ήττες και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Κηφισιά. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου σε περίπτωση ισοβαθμίας  στο τέλος του πρωταθλήματος με την Κηφισιά κατακτά τον τίτλο καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια ο ΟΦΗ έχει καλύτερη διαφορά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook