Ζερβάκη: «Αυτό που για εμένα έχει μεγαλύτερη σημασία είναι αν μέσα στη χρονιά οι αθλήτριες εξελίσσονται»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τον απολογισμό της αγωνιστικής σεζόν έκανε η coach Ζερβάκη μιλώντας τόσο για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα των κορασίδων του ΟΦΗ  στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ αλλά και την πρόκριση στο FINAL-4.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της Έφη Ζερβάκη στο ofibasketball.gr:

“Φέτος ήταν η πρώτη συμμετοχή των κοριτσιών στο πρωτάθλημα κορασίδων της  ΕΚΑΣΚ. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα κορίτσια είναι γεννημένα το 2009, το 2010 και το 2011 ήταν λογικό ότι θέλαμε χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει η συμμετοχή σε επίσημο πρωτάθλημα. Στους αγώνες φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας και το άγχος επέδρασε στην απόδοσή μας. Ωστόσο, είμασταν σε καλύτερο επίπεδο από κάποιες ομάδες, πήραμε μια δύσκολη νίκη με τον ΟΑΧ που δυστυχώς μετά αποχώρησε από το πρωτάθλημα και τελικά καταφέραμε να προκριθούμε ως τέταρτες στο final four. Εργοτέλης, Ηρόδοτος και Αρκάδι δίκαια μας κέρδισαν και κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις.

Για το συμπέρασμα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ:

”Αυτό  που για εμένα έχει μεγαλύτερη σημασία είναι αν μέσα στη χρονιά οι αθλήτριες εξελίσσονται. Τα δύο χρόνια που έχω αυτή την ομάδα βλέπω με χαρά μου ότι από τα περισσότερα υπάρχει όρεξη για δουλειά και ότι υπάρχει εξέλιξη. Χρειάζεται όμως και υπομονή από όλους μας, από τους προπονητές, τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά, γιατί η πορεία δεν είναι πάντα ανοδική. Είναι στιγμές που βλέπεις με ικανοποίηση να καταφέρνουν πράγματα που δεν μπορούσαν πριν, αλλά υπάρχουν και φορές που δυσκολεύονται”.

Για το Final-4:

“Η πρόκριση στο final four δεν ήταν αυτοσκοπός. Προέκυψε από τον συσχετισμό της δυναμικής των ομάδων. Είμαι χαρούμενη όμως που μπήκαμε στην τετράδα και θα έχουμε την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα σημαντικό μπασκετικό διήμερο”.

Για την προετοιμασία των κοριτσιών:

”Η προετοιμασία για το final four περιλαμβάνει προπόνηση πάνω σε ομαδικά κυρίως στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν, φιλικά παιχνίδια και δουλειά στον πνευματικό και ψυχολογικό τομέα, γιατί έχουμε απειρία και άγχος. Ελπίζω μόνο να είμαστε υγιείς και να πάμε στους αγώνες με όλες τις αθλήτριες διαθέσιμες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook