Γιώργος Γωνιωτάκης: «Τα παιδιά δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν και να εξελίσσονται ούτε μια στιγμή»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τον δικό του απολογισμό για τη πορεία του παιδικού 3 έκανε ο Γιώργος Γωνιωτάκης.

Ο προπονητής παίδων του ΟΦΗ τόνισε ότι η χρόνια μπορεί να ήταν άκρως κουραστική μετά παιδιά να έχουν να διαχειριστούν πολλά ματς (καθώς αγωνίζονταν σε 2 πρωταθλήματα παράλληλα), αλλά η βελτίωση που παρουσίασαν και η εμπειρία που κέρδισαν ήταν η ανταμοιβή τους!

Αναλυτικά:

•Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Ήταν μια χρονια και είναι μια χρονιά (καθώς εκκρεμεί ακομα το τουρνουά των γαλανολευκων αστεριών u14 αν τελικά γίνει) πολύ δυσκολη και λίγο περίεργη. Τα παιδιά κληθηκαν να παρουν μέρος σε 2 πρωταθλήματα (παίδων και παμπαίδων) με διπλούς αγώνες κάθε σχεδόν Σαββατοκύριακο, αυτό ηταν το δύσκολο κομμάτι καθως μετά απο τα Σαββατιάτικα παιχνίδια μας του παιδικού που γίνονταν πολλές φορές απόγευμα (ειδικά τα εκτός έδρας). Καλούμασταν να αγωνιστούμε Κυριακή πρωι στο πρωτάθλημα παμπαίδων, αυτή η καταπόνηση ηταν αρκετά μεγάλη δεδομένης της ηλικίας των παιδιών και ειδικά αν λάβουμε υπόψη οτι το τμήμα ήταν αμιγώς φτιαγμένο απο παιδιά γεννημένα του 2010.Θυμίζω οτι το πρωτάθλημα παμπαίδων γινόταν απο γεννημένα του 10 και του 09,εμεις δεν είχαμε κανένα 09αρι. Το περίεργο κομμάτι ηταν οτι στο πρωτάθλημα του παιδικού όπου οι αντίπαλοι μας ηταν ακόμα μεγαλύτεροι άρα και η καταπόνηση ακόμα μεγαλύτερη, τα παιδιά πολλές φορές ήρθαν αντιμέτωπα με καταστάσεις και τακτικές που δεν συμβαδίζουν με την ηλικία τους. Στην αρχή υπήρξε μια σχετική γκρίνια,για να ανταπεξέλθουμε λοιπόν έπρεπε να δουλέψουμε κομμάτια πιο πολύπλοκα και πιο εξεζητημένα ως ενα βαθμό μπορώ να πω οτι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κομμάτι και ήρθαν κάποια αποτελέσματα θετικά όπως και κάποιες εμφανίσεις που ενω δεν νικήσαμε συνοδεύτηκαν απο εξαιρετική απόδοση. Αυτό ήταν ομως κατι παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε να κάνουν αυτά τα παιδιά αυτη τη χρονιά».
•Για το συμπέρασμα:

«Παρόλα αυτα τους αφήνουν μια παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια που θα ξανά συμμετέχουν στα ίδια πρωταθλήματα όπως και μια πικρή γεύση καθώς δεν καταφέραμε να πάρουμε καλή θέση στο πρωτάθλημα παμπαίδων που ίσως να το ειχαμε πετύχει αν είχαμε και παιδιά γεννημένα το 09 στην ομάδα ή αν ήμασταν πιο ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι σε ένα πρωτάθλημα».

Τα παιδιά δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν ούτε μια στιγμή και δε θα σταματήσουν, το μέλλον ειναι μπροστα τους και είμαι σίγουρος οτι ολοένα θα βελτιώνονται και θα κερδίζουν απ το μπάσκετ…το πρόσημο απο τη χρονιά που πέρασε θα έλεγα οτι είναι θετικό αρκεί να καταλάβουμε τι πέτυχαν αυτα τα παιδιά και με τι αντίπαλους και αν δούμε την βελτίωση που είχαν».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook