Σφακιανάκης: “Να γεμίσει με Ομιλίτες το Λίντο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το μέλος της Επιτροπής Μπάσκετ του ΟΦΗ, Ηρακλής Σφακιανάκης μίλησε στο Athletic Radio 104,2 για τον φετινή ομάδα, τα προβλήματα και τις ατυχίες που αντιμετωπίζει, την απουσία του κόσμου και πολλά ακόμα.

Αναλυτικά όσα είπε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2

Για τις ατυχίες που έχει η ομάδα…

Πληρώνουμε το ότι ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία. Η ομάδα ήταν να μην κατέβει στο πρωτάθλημα . Έγινε μια σύσταση επιτροπής και μια μεγάλη προσπάθεια για να συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα. Μέσα σε αυτά τα προβλήματα πήραμε ένα καλό προπονητή, τον Φώτη Τακιανό που κρατάει την ομάδα. Παρά της ήττες υπάρχει καλό κλίμα αλλά είναι πολλές οι ατυχίες και με τραυματισμούς και άλλα και έχει επηρεάσει την ομάδα αυτό.

Για το αν ο σημαντικότερος λόγος που η ομάδα έχει ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα είναι οι πολλοί τραυματισμοί…

Ο σημαντικότερος είναι πως ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία μας. Αν δεν κάνεις σωστά προετοιμασία έρχονται τραυματισμοί και αυτό γίνεται τώρα. Πληρώνουμε και το μικρό ρόστερ που αναγκαστικά έγινε μικρό.

Για το γεγονός πως η ομάδα είναι πλέον αναγκασμένη να επιβιώσει με αυτά τα προβλήματα…

Η ομάδα έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα  Ο Φώτης κανει μια μεγάλη προσπάθεια που πραγματικά είναι πολύ δύσκολη. Ο Φώτης Τακιανός είναι κόσμημα όχι μόνο για το Ηρακλειώτικο αλλά για όλο το Κρητικό μπάσκετ. Κρατάει την ομάδα και είμαι αισιόδοξος πως θα νικήσουμε το Σάββατο και θα αλλάξει η όλη κατάσταση.

Για την παρουσία κόσμου που δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής Μπάσκετ…

Είναι αλήθεια πως σαν επιτροπή περιμέναμε να έχει έρθει κοντά ο κόσμος στην πολύ δύσκολη προσπάθεια μας αλλά δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί όσα θα θέλαμε. Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο, να έρθει στο Λίντο, σε ένα τοπικό ντέρμπι και θα θέλουμε να γεμίσει το Λίντο με Ομιλίτες, να γινει ο 6ος παίκτης και να πάρουμε τη νίκη. Όλοι οι σύνδεσμοι να ενεργοποιηθούν,  να έρθουν οι μέτοχοι, οι παλαίμαχοι, να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα.

Για το τοπικό ντέρμπι του Σαββάτου με το Ηράκλειο…

Διαφορές δεν υπάρχουν ούτε αντιπαλότητα. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι που να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κερδίσει ο ΟΦΗ. Προερχόμαστε από ένα ατυχές αποτέλεσμα με την ΚΑΠ και πιστεύω το Σάββατο θα ρεφάρουμε.

Για αν είναι αισιόδοξος για την συνεχεία του πρωταθλήματος…

Ο κόουτς δουλεύει με πολλά προβλήματα. Δεν μπορεί να δουλέψει με σύστημα 5 εναντίον 5 και να έρθει σε συνθήκες αγώνα και αυτό πάει την ομάδα λίγο πίσω. Είμαι αισιόδοξος πάντως για την συνέχεια. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και ακολουθεί “ένα πιο βατό. Παίζουμε τώρα με το Ηράκλειο, στην συνέχεια με Αρκαδικό έξω και μετα με την Νίκη Βόλου στο ΒΑΚ. Έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και ακολουθεί ένα πιο βατο που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Είναι καλό πως μέσα στην ατυχία μας με τους τραυματισμούς έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Η ομάδα πιστεύω θα φέρει μια νίκη το Σάββατο και θα ανέβει.Παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες, δεν βρίσκει κανείς εύκολα χορηγούς υπάρχει μια προσπάθεια να καλυφθούν αυτά. Υπάρχει με συγκρατημένη αισιοδοξια. Εχουμε τρία πολύ κρίσιμα παιχνίδια και πιστευω η ομάδα σε αυτά να μπορέσει να ανέβει βαθμολογικά. Γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές και πιστεύω θα ρολάρει η κατάσταση.

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα μετά και την απομάκρυνση του Βουκαντίνοφ…

Το Σάββατο είναι ένα παιχνίδι ορόσημο. Ο Βουκαντίνοφ δεν μπήκε στο κλίμα της ομάδας, δεν ήταν ο Βουκαντίνοφ που ήξερε ο κόουτς. Έδειξε μια αδιαφορία και με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να συνεχίσει στην ομάδα. Ήταν ξένο σώμα. Το τι θα γίνει θα το δούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Θα τα βάλουμε κάτω μετά το παιχνίδι με το Ηράκλειο. 

Για το γεγονός αν έχουν επηρεάσει τα άσχημα αποτελέσματα μέχρι στιγμής…

Σίγουρα δεν αξίζουν αυτα τα αποτελέσματα για την προσπάθεια που γίνεται. Εχουμε χάσει δύο παιχνίδια στο καλάθι.Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και αυτό θέλω να το γνωρίζει ο κόσμος. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για τι βοηθήσει και τους παίκτες αγωνιστικά. Φέτος υπήρχε μόνο με το Λαύριο. Θα θέλαμε να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, να ενεργοποιηθεί ο κόσμος, οι σύνδεσμοι και  να έρθει το Σάββατο στο γήπεδο και να μας βοηθήσει. 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook