Τακιανός: “Ευλογία για τον ΟΦΗ που έχει αυτούς τους παίκτες”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεγάλη νίκη επί του Φιλαθλητικού και την μάχη για την παραμονή στην Α2 που δίνει η ομάδα.

Ο Φώτης Τακιανός μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την πορεία της ομάδας λέγοντας ότι “η θέση του ΟΦΗ είναι πλασματική. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα πράγματα”.

Για την νίκη κόντρα στον Φιλαθλητικό: “Δεν νομίζω οτι ήταν μία υπερβατική νίκη. Κάθε μέρα στο γήπεδο ζω την ομάδα και γνωρίζω οτι έχει τις δυνατότητες να πάρει μεγάλες νίκες ακόμα και σε ματς που πολλοί δεν τις περιμένουν. Η βαθμολογική μας θέση είναι πλασματική αλλά τα προβλήματα που έχουμε καταπλακώνουν την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει. Οι παίκτες κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια και η νίκη τους ανήκει γιατί κατάθεσαν ψυχή”.

Ποια είναι τα προβλήματα του ΟΦΗ: “Τα προβλήματα των ομάδων δεν θα πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Οι ομάδες είναι οικογένειες και θα πρέπει να βρίσκονται λύσεις εκ των έσω. Ο ΟΦΗ όμως φέτος ταλανίζεται από προβλήματα αγωνιστικά και μη. Έχουμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και δυστυχώς σε κάθε ματς έχουμε και τουλάχιστον έναν απόντα. Στο διοικητικό κομμάτι γίνονται μεγάλες προσπάθειες αλλά υπάρχει μία οικονομική δυσπραγία και χρειάζονται λύσεις”.

Για τους παίκτες της ομάδας: “Είναι ευλογία για τον ΟΦΗ που έχει αυτούς τους παίκτες. Έχουν υπέροχο χαρακτήρα και παραβλέπουν τα προβλήματά τους. Η συνεργασία μας είναι άψογη και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και δυστυχώς δεν βλέπουν ανταπόκριση. Ασχολούνται με το μπάσκετ για βιοποριστικούς λόγους και δεν ανταμείβονται όπως πρέπει. Γίνεται βέβαια προσπάθεια αλλά δεν έχει ευδοκιμήσει ακόμα”.

 Για την δική του θέση: “Το επάγγελμα του προπονητή είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο. Θα πρέπει κόντρα σε όλα να δουλεύουμε καθημερινά ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε ενέργεια στα ματς. Προσπαθώ να κρατάω τους παίκτες απερίσκεπτους και δίνω βάση στον ψυχολογικό τομέα. Η δική τους προσπάθεια μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να προσπαθώ με το 100% των δυνάμεών μου να οδηγήσω τη ομάδα στην υλοποίηση των στόχων της”.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: “Μένουν ακόμα έξι ματς και θα προσπαθήσουμε σε κάθε ματς να πάρουμε την νίκη ώστε να σωθούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Ήδη έχουμε πετύχει νίκες με τους Ικαρους Σερρών, το Παγκράτι και τον Φιλαθλητικό που μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν πάμε καλά στην έδρα θα μείνουμε στην Α2. Εκεί θα κριθεί η παραμονή. Αρκεί να είμαστε υγιείς και να έχουμε μπασκετικό εγωϊσμό. Αν βγάλουμε πάθος και έχουμε ενέργεια θα κατακτήσουμε τον στόχο μας. Αν σωθούμε θα το πανηγυρίσουμε σαν να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα σε μία τόσο δύσκολη χρονιά”.

Για το ματς με την Αγία Παρασκευή το προσεχές Σάββατο: “Είναι ένα εκτός έδρας ματς με οτι αυτό συνεπάγεται. Σε όλα τα ματς μακριά από το Ηράκλειο έχουμε ταλαιπωρηθεί αφού πηγαίνουμε με το καράβι και η κούραση μας βγαίνει. Γι΄αυτό δεν έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας στα εκτός έδρας ματς. Πάμε για το διπλό απέναντι σε μία ομάδα που έχει σωθεί και το δικό μας κίνητρο είναι υψηλότερο. Εμείς παίζουμε σε κάθε ματς την ύπαρξή μας στην κατηγορία.  Μία εκτός έδρας νίκη θα μας δώσει την ώθηση και θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες παραμονής μας. Η Αγία Παρασκευή έχει καλό ρόστερ, καλή έδρα και θέλουμε να πάρουμε την νίκη για να δείξουμε οτι η ήττα μας στον πρώτο γύρο με 85-88 ήρθε άδικα και στις λεπτομέρειες”.

 Για το ρόστερ του ΟΦΗ: “Το ρόστερ μας είναι ελλιπές. Έχουμε και πολλά προβλήματα τραυματισμών αφού είναι μικρός ο αριθμός των παικτών μας και η καταπόνηση τους βγαίνει ειδικά τώρα στο τέλος της χρονιάς. Όλοι πάντως δείχνουν αυταπάρνηση και υπερβάλλουν εαυτούς. Ελπίζω οι Τσερκιτζόγλου και Ματαλόν να είναι σε καλύτερη κατάσταση το Σάββατο”.

Για τον αγώνα με το Ηράκλειο την μεθεπόμενη αγωνιστική: “Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο αγώνας αυτός έπεται αυτού στο Κοντόπευκο. Δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα με αυτόν τον αγώνα αλλά είναι κρίμα για τις δύο ομάδες της πόλης μας να παίζουν μεταξύ τους ματς παραμονής. Μακάρι και οι δύο ομάδες να είχαν σωθεί και να μην παίζαμε για την σωτηρία μας”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2: “Είναι χαμηλότερου επιπέδου από τα προηγούμενα. Η οικονομική κρίση δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό μας. Πάντως είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τρεις ομάδες στην κορυφή και πολλές να μάχονται για την παραμονή αφού ακόμα και αυτές που πολλοί θεωρούν οτι έχουν σωθεί, θεωρώ οτι ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους”.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: “Υπήρξαν ματς που αισθανθήκαμε τον κόσμο στο πλάϊ μας. Εμείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα για να τον προσελκύσουμε να έρθει στο ΒΑΚ. Θα περιμέναμε σίγουρα να έρθει και περισσότερος αλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως αν είχαμε καλύτερη πορεία να ερχόντουσαν πιο πολλοί. Προσωπικά εγώ, που ήρθα το καλοκαίρι στην ομάδα, δεν μπορώ να τους κάνω κάλεσμα αφού αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από μένα πόσο ψηλά βρίσκεται ο ΟΦΗ στην ζωή τους και είναι δεδομένο οτι τον έχουν στην καρδιά τους. Δεν έχω παράπονο αν και θα θέλαμε περισσότερο. Ίσως να έρθουν στα επόμενα ματς που τον έχουμε ανάγκη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook