Τακιανός: “To παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και εκεί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε για τα αίτια της ήττας από την Αγ. Παρασκευή ενώ παράλληλα ναφέρθηκε και στον τελικό παραμονής που ακολουθεί με το Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε παίκτες και να μην χρησιμοποιούμε παίκτες που μπορεί να μην είναι και στην καλύτερη τους μέρα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όσο η ομάδα είχε ανάσες και καθαρές μυαλό παίρνει σωστές αποφάσεις. Έχει ξαναγίνει αυτό και σε άλλα παιχνίδια και όπως καταλαβαίνεται αν σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι χάσεις την αυτοσυγκέντρωση σου για το κρίσιμο διάστημα το πληρώνεις. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο και τα φάουλ. Είχαμε παίκτες που είχαν φάουλ και έπρεπε να τους προστατέψουμε.Αν τα βάλεις όλα μαζί, δηλαδή το μικρό ρόστερ, το πρόβλημα των φάουλ είναι σημαντικοί παράγοντες. Θεωρώ πως η κούραση ήταν λόγω του ταξιδιού που είναι πολύ επίπονο. Η ομάδα ήρθε την παραμονή με το καράβι. Λόγω απαγορευτικού ξεκινήσαμε στις 12 από το Ηράκλειο και φτάσαμε στον Πειραιά στις 8. Στο ξενοδοχείο φτάσαμε στις 10. Ταξιδέψαμε με 8 μποφόρ και όπως καταλαβαίνετε ο καθένας στο ξενοδοχείο κοιτούσε που θα βάλει τα πόδια του για να ξεκουραστεί. Για μια ομάδα που έχεις ένα μικρό ρόστερ και έχεις και προβλήματα φάουλ, είναι εκτίμηση μου πως μας στοίχισε το καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία. Αναγκαστήκαμε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού να έχουμε συνδυασμό πεντάδας που δεν θα παίζαμε σε διαφορετική περίπτωση . Αν τα βάλουμε κάτω ίσως ήρθε και φυσιολογικά μια κούραση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και εκεί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Φάγαμε το κρίσιμο σουτ και όταν εμείς το επιχειρήσαμε δεν το βάλαμε. 

Ερωτηθείς για το γιατί δεν επέλεξε η ομάδα να πάει στις επαφές από την στιγμή που η ΚΑΠ χρεώθηκε από νωρίς με 5 φάουλ στην 4η περίοδο ο Φώτης Τακιανός είπε:

Πήγαμε στις επαφές αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Προσπαθήσαμε να ποστάρουμε τους περιφερειακούς μας όμως το θέμα ήταν πως θα έπρεπε παράλληλα να κοιτάξουμε και την άμυνα μας  και σε ένα πολύ χαμηλό σχήμα της ΚΑΠ έπρεπε να προσαρμοστούμε γιατί μας δημιουργούσε πρόβλημα με την κυκλοφορία της μπάλας για αυτό χαμηλώσαμε το σχήμα και εμείς.Άρα η απάντηση είναι πως  σε συνδυασμό με την μη αποτελεσματικότητα πάνω στο μπλοκ προσαρμοστήκαμε στο σχήμα της Αγίας Παρασκευής. 

Για το παιχνίδι με το Ηράκλειο που ακολουθεί ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε:

Eίναι ένα παιχνίδι κατηγορίας και για εμάς και για το Ηράκλειο. Σίγουρα είναι  ξεκάθαρο πως παίζετε η κατηγορία αλλά νομίζω σαφώς θα αποκτήσουμε ένα προβάδισμα εις βάρος του Ηρακλείου αν κερδίζαμε σήμερα αλλά φανταστείτε πως και να ήμασταν ένα πόντο πάνω από το Ηρακλειο θα έπρεπε έτσι κι’αλλιώς να νικούσαμε το Σάββατο. Αν ερχόταν η νίκη σήμερα ίσως να αποκτούσαμε ένα credit για το καλό πρόγραμμα που ακολουθεί μετά το ματς με το Ηράκλειο. Δεν νομίζω πως έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε πολύ μακριά, βλεπουμε το ματς του Σαββάτου, η ομάδα να συγκεντρωθεί και να ξεκουραστεί καταρχήν.Το να συγκεντρωθεί εννοώ από τα εξωαγωνιστικά. και τα προβλήματα που την ταλανίζουν. Όσο περνούν οι αγωνιστικές η φόρτιση είναι παραπανω, παίζουμε ματς κατηγορίας και η εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη και απαιτούνται ψυχικά αποθέματα για να βρει την συγκέντρωση της. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook