Ξημέρης: «Δεν έχουν ταβάνι τα όνειρα μας»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Μάνος Ξημέρης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα μπάσκετ.

«Πρέπει να διατηρηθεί ένας κορμός που ούτως ή άλλως αποτέλεσε στόχο από το περσινό καλοκαίρι. Ήδη, θα μείνουν στην ομάδα 7 – 8 παίκτες και από εκεί και πέρα θα γίνουν 3 – 4 προσθήκες» είπε αρχικά ο έφορος του τμήματος μπάσκετ που στην συνέχεια στάθηκε στον στόχο του ΟΦΗ για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 λέγοντας ότι «ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί σε οποιοδήποτε άθλημα και κατηγορία αγωνίζεται. Πέρα από αυτό, θα πέφτουν 5 ομάδες από την Α2 και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό ώστε καταρχήν να μην μπούμε σε περιπέτειες και κατά δεύτερον να κάνουμε το κάτι παραπάνω όπως το πέτυχε φέτος ο ΑΓΟΡ. Δεν το επιδιώκουμε όμως αν μας κάτσει δεν θα πούμε όχι».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάνου Ξημέρη στον Athletic Radio 104,2

Για τον προγραμματισμό εν όψει της νέας περιόδου: «Ο προγραμματισμός μας ξεκίνησε όταν και ανεβήκαμε μαθηματικά. Σιγά – σιγά κάναμε τα σχέδια μας για τη νέα σαιζόν σε συνεργασία με τον προπονητή ακολουθώντας το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρέψουν».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων: «Απομένει η ανακοίνωση για τον Κώστα Μπαλάφα καθώς είναι ένας παίκτης που θέλαμε πολύ ώστε να παραμείνει στην ομάδα και όταν θέλουμε κάτι στο τέλος το πετυχαίνουμε».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ: «Πριν από 5 χρόνια όταν πήραμε την άνοδο από το τοπικό για την Γ’ Εθνική θυμάμαι πόσα τηλεφωνήματα κάναμε σε μάνατζερ και παίκτες για να τους πείσουμε να έρθουν στον ΟΦΗ. Πλέον, όλη η μπασκετική Ελλάδα γνωρίζει τι εστί ΟΦΗ. Αυτές οι δυσκολίες αποτελούν παρελθόν. Όλοι γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς στο σωματείο και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ. Δεν είναι μόνο η δουλειά της διοίκησης αλλά και οι συνθήκες δουλειάς. Έχουμε ιδιόκτητο γήπεδο, γυμναστήρια που μπορούν να πάνε οι αθλητές ανά πάσα ώρα και στιγμή, ο κόσμος που βρίσκεται στο πλευρό μας. Όλα αυτά αποτελούν ένα «πακέτο» που αν το σκεφτεί κάποιος παίκτης δεν θα έχει δεύτερες σκέψεις για να επιλέξει τον ΟΦΗ».

Για την οργάνωση του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ: «Με τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, η ψαλίδα έχει κλείσει. Πέρα από αυτό όμως τα όνειρα μας δεν έχουν ταβάνι. Από την πρώτη στιγμή είχαμε βάλει στόχο να βρεθεί ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από πολλές ομάδες της Α1. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί και το Ρέθυμνο. Βέβαια για να συμβεί αυτό χρειάζεται να είμαστε όλοι μια γροθιά και ενωμένοι».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Για την απουσία του κόσμου συνέβαλαν αρκετοί παράγοντες. Η αδικία που έζησε η ομάδα ποδοσφαίρου και η κατήφεια που επικρατούσε. Η παρουσία του κόσμου στο τελευταίο παιχνίδι μας αποδεικνύει ότι διψάει για μπάσκετ και για τον ΟΦΗ. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν βλέπω τον λόγο να συνεχίζουμε. Να αφήσουμε την θέση μας για να έρθουν κάποιοι άλλοι ή δείχνουν ότι δεν θέλουν το μπάσκετ. Κάτι που δεν το πιστεύω. Ο ΟΦΗ δίχως τον κόσμο του είναι ένα άλλο σωματείο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και τα ίδια τα παιδιά δείχνουν ότι ανυπομονούν να παίξουν μπροστά στον κόσμο του ΟΦΗ».

Για την παραμονή του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο του ΟΦΗ: «Εμείς κρατάμε μια ηθική στάση απέναντι στην ομάδα. Άτομα που δουλεύουν και αφήνουν το στίγμα τους, τους στηρίζουμε. Έτσι έγινε και με τον Δέδα και με τον Βόβορα. Από την αρχή πιστεύαμε ότι δεν ήταν ο μόνος που έφταιγε για τον υποβιβασμό. Έχτισε μια ομάδα από μόνος του και από την αρχή αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι είχε πάρει ξανά την άνοδο με τον Αμύντα».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο που περνάει το ποδόσφαιρο ώστε να ζήσουμε όλοι χαρούμενες στιγμές ώστε του χρόνου να πανηγυρίζουμε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook