Το GENTIKOULE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στον Τύπο και ΜΜΕ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11.

Το GENTIKOULE συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και ΜΜΕ από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11,

  • Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.

Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δελτίων με μοναδικό θέμα την κάλυψη της γενικής απεργίας.

Στα portals θα επιτραπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ η ανάρτηση ειδήσεων σχετικών με τις κινητοποιήσεις.

Αντιδρούμε δυναμικά στις εξελίξεις για το Ασφαλιστικό καθώς εντάσσονται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ κατ’  απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, που αποσκοπεί στην ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια. Και επισημαίνουμε ότι στη χρηματοδότηση του κύριου Ταμείου μας, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή, ενώ αντίθετα έχει καταληστεύσει τα αποθεματικά του με το PSI.
Διεκδικούμε:

-Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.
– Να μην υποστούμε μείωση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
– Τη διατήρηση και υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
-Να μην περάσει κανένας νόμος που θα παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.
-Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα.
-Προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας”.