Το GENTIKOULE συμμετέχει στην 48ωρη απεργία στα διαδικτυακά ΜΜΕ

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στα διαδικτυακά ΜΜΕ από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

Το GENTIKOULE  συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

  • Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου και Νήσων :

48ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης

Η ΕΣΗΕΠΗΝ μετέχει στις 48ωρες απεργίες που αποφάσισε και προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα που δίνεται ενάντια στις προθέσεις της Κυβέρνησης να πλήξει ανεπανόρθωτα τα ταμεία των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

  • 48ωρη απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
  • 48ωρη απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

1. Διεκδικούμε την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

2. Απεργούμε μαζί με όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, απέναντι στα μνημόνια που:
–   Φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία.

–   Ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

–   Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.

3. Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούμε:

–      Κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτό εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία είτε επιχειρηματικά συμφέροντα.

–      Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook