Ο ΟΤΕ–COSMOTE απένειμε τις υποτροφίες στους φοιτητές του Ν. Λασιθίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από το Νομό Λασιθίου. Γιατί το μέλλον ανήκει στους νέους…

Με το θεσμό να κλείνει δέκα χρόνια, 42 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους €270.456. Οι 15 φετινοί Υπότροφοι προέρχονται από τους νομούς Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας και Χίου και βραβεύτηκαν με το ποσό των €15.280* ο καθένας. Επιπλέον, 27 τιμητικές διακρίσεις αξίας €1.528* η καθεμία, απονεμήθηκαν από την COSMOTE σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Η καθιερωμένη εκδήλωση, που εφέτος είχε ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα λόγω των δέκα χρόνων του θεσμού, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχάλη Κοντογιάννη.

Απευθυνόμενος στο κοινό της εκδήλωσης ο κ. Τσαμάζ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας, των νέων της χώρας μας. Η εκπαίδευση και η μόρφωσή τους είναι η προϋπόθεση που πρέπει να διασφαλίσουμε. Στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουμε τη στήριξή μας προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύοντας φέτος το θεσμό των Υποτροφιών ακόμη περισσότερο». Απευθυνόμενος στους Υποτρόφους και μιλώντας τους για την προσωπική ευθύνη, ο κ. Τσαμάζ είπε: «Να αγαπάτε την ευθύνη. Μη βολεύεστε όταν τα πράγματα σας έρχονται εύκολα. Μη φοβάστε στις δυσκολίες. Η δική σας πορεία θα είναι η πιο ηχηρή διάψευση σε όσους αμφισβητούν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας».

«Το να προσφέρεις σε ένα δικό σου άνθρωπο είναι σημαντικό, αλλά ως έναν βαθμό αναμενόμενο. Όμως το να προσφέρεις και να ενδιαφέρεσαι για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις έχει ιδιαίτερη βαρύτητα» ανέφερε η Παναγιώτα Σάλλα Ηλιοπούλου, φοιτήτρια σήμερα στη Νομική Αθηνών, που βραβεύτηκε το 2007 από την COSMOTE.

Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι Υπότροφοι και οι Διακριθέντες για το 2011-2012 παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση Conn-x καθώς και κινητά τηλέφωνα με Καρτοσυμβόλαιο COSMOTE με δωρεάν πάγιο για ένα έτος. Επιπλέον, στους Υποτρόφους δόθηκαν και Netbooks.

Από την έναρξη του θεσμού των Υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 106 Υποτροφίες και 231 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το €1,6 εκατ., έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.

Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους σύμφωνα και με την πολιτική του Ομίλου ΟΤΕ για αποκεντρωμένα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας.

Πληροφορίες:
OTE
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας
τηλ. 210-6117434
email: [email protected]
COSMOTE
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων
τηλ. 210-6177566
email: [email protected]

Οι Υπότροφοι ΟΤΕ-COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 είναι οι εξής:

Μαρία Ιωάννα Τζίνη – Νομός Βοιωτίας
Πετράντα Κότορου – Νομός  Δωδεκανήσου
Διονύσιος Διαμαντόπουλος – Νομός Ηλείας
Κυριακή Καμηνιώτη – Νομός Καρδίτσας
Γεώργιος Ζεϊμπεκάκης – Νομός Καστοριάς
Στέφανος Στουραϊτης – Νομός Κεφαλληνίας
Φωτεινός Γαϊτανάκης – Νομός Λασιθίου
Παναγιώτης Ευστάθιος Παπαδόπουλος – Νομός Μεσσηνίας
Κωνσταντίνα Καφφέ – Νομός Ξάνθης
Μαρία Ιωάννα Τσίπα, Νομός Πέλλας
Ελευθέριο Χατζηχιδήρογλου, Νομός Πιερίας
Αρετή Χαχάμη – Νομός Τρικάλων
Χρήστος Καστανιάς – Νομός Φλώρινας
Άννα-Λίζα Σκαρίμπα – Νομός Φωκίδας
Ουρανία Τσιρλή – Νομός Χίου

Οι Διακριθέντες της COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 είναι οι εξής:

Ελένη Γαστουνιώτου – Νομός Βοιωτίας
Μαριέττα- Ελένη Κολοκύθα – Νομός Δωδεκανήσων
Ελένη Ζωγόγιαννη – Νομός Ηλείας
Σωτήριος Κούκιος Πανόπουλος – Νομός Ηλείας
Φωτεινή Τασούλη – Νομός Ηλείας
Νικόλαος Λώλης – Νομός Καρδίτσας
Κωνσταντίνος Τσεκούρας – Νομός Καρδίτσας
Ευαγγελία Μοσχίδου – Νομός Καστοριάς
Σταυρούλα Μπεροπούλη – Νομός Καστοριάς
Μαρία Ντόρτση – Νομός Καστοριάς
Βασιλική Γαρμπή – Νομός Κεφαλληνίας
Θεοδώρα Μόσχου – Νομός Λασιθίου
Μιχαήλ Πυθαρούλης – Νομός Λασιθίου
Ιωάννα Μητροπούλου – Νομού Μεσσηνίας
Χρήστος Νεκτάριος Βογιατζής – Νομός Ξάνθης
Συμεών Ξενίδης – Νομός Πέλλας
Γεώργιος Παπαδόπουλος – Νομός Πέλλας
Αθανάσιος Ροδίφτσης – Νομός Πέλλας
Χρυσούλα Καζά – Νομός Πιερίας
Μαριάννα Μπάκου – Νομός Πιερίας
Χρήστος Παναγιώτης Στραγάλης – Νομός Τρικάλων
Δημήτριος Τζάλας – Νομός Τρικάλων
Λέανδρος Αραβιάδης – Νομός Φλώρινας
Γεώργιος Λαβασίδης – Νομός Φλώρινας
Μιλένα Σιρανίδου – Νομός Φλώρινας
Δημήτριος Στέφανος Κάζαγλης – Νομός Φωκίδας
Παντελεήμονας Χαρίτος Φραγκάκης – Νομός Χίου

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ OTE-COSMOTE, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ote-cosmote-scholarships.gr/