H ώρα της κάλπης

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Σήμερα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές και οι κάλπες έχουν στηθεί σε όλη την χώρα. Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 19:00 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου ή κοινότητας της χώρας. Οι εκλογείς για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφ’ όσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

Που ψηφίζω:
Συμπληρώνοντας στη σελίδα από το site του Υπουργείου Εσωτερικών τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό)*, ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε, μπορείτε πληροφορηθείτε και να βρείτε στο χάρτη το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε.

(Προσοχή: Στο πεδίο όνομα θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία όπως εμφανίζονται στην αστυνομική σας ταυτότητα, π.χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και όχι ΓΙΩΡΓΟΣ).
Επιλέξτε τη διεύθυνση /Link:
www.ypes.gr/services/eea/eea.htm

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook