Στις κάλπες από τις 07:00

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης προσέρχονται από τις 07:00 σχεδόν 10 εκατ. ψηφοφόροι.

Η εκλογική διαδικασία, μία από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης, θα ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την έκβαση των εκλογών επιβεβαιώνει ο αριθμός των δημοσιογράφων που διαπιστεύθηκαν στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Προβολής, την εκλογική αναμέτρηση καλύπτουν 876 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, από 45 χώρες -αριθμός μεγαλύτερος κατά 35% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2012.

Στις κάλπες προσέρχονται 9.808.760 εκλογείς που ψηφίζουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα. Μεταξύ αυτών, οι 99.007 είναι ετεροδημότες που ψηφίζουν σε 290 εκλογικά τμήματα, 178 εκ των οποίων λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα επίσημα αποτελέσματα

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 21:30. Η διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic θα είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαφορές θα υπάρχουν στην ταχύτητα της ενημέρωσης των δεδομένων της Επικράτειας, η οποία από τα πέντε λεπτά που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, φέτος θα επιτυγχάνεται σε ένα λεπτό, και στα στοιχεία σταυροδοσίας, που ενώ μέχρι τώρα τα συγκεντρωτικά στοιχεία περιορίζονταν για τον νομό Αττικής, σε αυτές τις εκλογές θα παρέχεται η δυνατότητα έως το πρωί της Δευτέρας να υπάρχουν και για τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Πηγή: in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook