Πρόταση για οριστική ενοχή Μπέου, Τσακογιάννη, Κομπότη για το βρώμικο “2011”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η αγόρευση της Εισαγγελέως της έδρας του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων για το πολύκροτο σκάνδαλο στημένων αγώνων (εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό) του 2011.

Όπως μετέφερε ο Άρης Ασβεστάς στον ΣΠΟΡ FM 94.6, η κ. Ευδοκία Πούλου πρότεινε την ενοχή των 25 εκ των 26 κατηγορούμενων (είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό) που είχαν απομείνει στην υπόθεση και ανάμεσά τους είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Μπέος, (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 του 2011 σε βαθμό πλημμελήματος), το πρώην αφεντικό της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε τέσσερις αγώνες της Ηλιούπολης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για οπλοκατοχή).

Επίσης προτάθηκε η ενοχή για τον πρώην ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, (για δωροδοκία στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4), τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην προέδρου της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, και τον μεγαλομέτοχο της αρκαδικής ΠΑΕ, Δημήτρη Μπάκο, (για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση στους Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα).

Επίσης προτάθηκε οριστική ενοχή για τους Βασίλη Καρακούλια, Ανδρέα Δημόπουλο, Βασίλη Γεωρτσιάκος, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλο Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλο, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργο Τσεκερίδη, Γιώργο Διγώνη, Γιώργο Γαλαίο, Βασίλη Αδαμάκη. Δεν προτάθηκε η ενοχή μόνο (λόγω αμφιβολιών) για τον Νίκο Χάλκο, πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης.

Έχουν απαλλαχθεί όσοι είχαν μόνο την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα. Όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός, ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός, ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Η επόμενη συνεδρίαση του Εφετείου θα γίνει στις 13/12, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 4-5 τουλάχιστον.

sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook