Ακάλυπτοι χιλιάδες εποχικοί άνεργοι από τα μέτρα στήριξης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες εποχικούς ανέργους και στο Ηράκλειο. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προστασία και οικονομική στήριξη των ανέργων, διαπιστώνεται ότι υποκατηγορίες αυτών δεν έχουν συμπεριληφθεί-μέχρι σήμερα- για να στηριχθούν με το ποσό των 800 ευρώ.

Πρόκειται για δυο βασικές κατηγορίες.Καταρχάς οι νέοι εποχικοί άνεργοι.Δηλαδή όσοι είχαν εργαστεί για πρώτη φορά την προηγούμενη τουριστική περίοδο και βάσει του νόμου δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να λάβουν το επίδομα ανεργίας, κάτι που θα γινόταν με την νέα τουριστική περίοδο. Όμως με το δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου δεν πρόκειται να ξεκινήσει ενώ πιθανότατα θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι όποτε και να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν θα είναι εξαιρετικά συρρικνωμένη, κινδυνεύουν να μην συγκεντρώσουν τα ένσημα ούτε τη δεύτερη χρονιά εργασίας τους!

Η δεύτερη κατηγορία ανέργων που μένουν ακάλυπτοι από τις εξαγγελίες του Υπουργείου εργασίας είναι οι εποχικοί άνεργοι , οι οποίοι συγκέντρωσαν την προηγούμενη σεζόν πάνω από 230 ένσημα ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες εκ της φύσεως του αντικειμένου τους παρατείνουν την τουριστική περίοδο ακόμη και έως τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politica , μόνο οι δυο συγκεκριμένες κατηγορίες εποχικών ανέργων αφορούν σε 5.000 περίπου εργαζόμενους, δηλαδή σχεδόν το 20% του συνολικού αριθμού των εποχικά εργαζόμενων που ανέρχονται σε 25.000 στο νομό Ηρακλείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο οι συγκεκριμένες περιπτώσεις όσο και η κατηγορία των καθαριστριών των νοσοκομείων που δεν περιλαμβάνονται στο έκτακτο πριμ της κυβέρνησης για το νοσοκομειακό προσωπικό, θα αποτελέσουν τα βασικά αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που αναμένεται να αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας ώστε να απαλειφθούν οι αδικίες που διαπιστώνονται είτε ανάμεσα στους ανέργους ,είτε ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι στο σύνολο τους πλήττονται από τις επιπτώσεις της επιδημιολογικής κρίσης του κορωνοϊού.

Πηγή: Politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook