Κοροναϊός : «Έχει αποφασιστεί η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων» λέει πρώην αντιπρόεδρος της ΔΟΕ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τις φωνές που ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού -όπως έγινε στο Euro 2020-  να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και με Αυστραλία και Καναδά να έχουν ανακοινώσει την απόσυρσή τους από τη διοργάνωση, σε περίπτωση που διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020- φαίνεται πως η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει πάρει την απόφαση που ζητούν όλοι.

Συγκεκριμένα, ένα από τα παλαιότερα μέλη και πρώην αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Ντικ Πάουντ, μιλώντας στο USA Today, είπε πως η απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει παρθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Λεπτομέρειες για το πώς θα πάμε παρακάτω δεν έχουν καθοριστεί, αλλά οι Αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα ξέρω» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από κει και πέρα θα ξεκινήσει ένας αγώνα αντιμετώπισης των συνεπειών αυτής της αναβολής, οι οποίες «είναι τεράστιες».

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εκτιμάται ότι θα είναι ένα χρόνο μετά, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021.

 

Τι λέει ο ΠΟΥ

Νωρίτερα, υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τόνισε πως ο ΠΟΥ είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Ολυμπιακή Επιτροπή, την κυβέρνηση της Ιαπωνίας αλλά και της επιτροπής Τόκιο 2020 αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί.

«Πιστεύω πως η απόφαση θα παρθεί πολύ σύντομα» τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί από την Ιαπωνία και Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ώρα αποφάσεων για τη ΔΟΕ

Υπενθυμίζεται πως χθες, η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις εχθές οι Ιάπωνες διοργανωτές ξεκίνησαν να παραδέχονται πλέον ότι δεν αποκλείεται η προοπτική της μετάθεσης των αγώνων.

Παράλληλα, υπογράμμιζαν πως η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook