Τέλος οι πτήσεις από Ολλανδία προς Ελλάδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Διευρύνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η λίστα των χωρών από τις οποίες δεν θα γίνονται πτήσεις προς την Ελλάδα. Έτσι, μετά την Τουρκία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ειλημμένη θεωρείται η απόφαση να μη γίνονται και πτήσεις από Ολλανδία, κάτι που θα γίνει με την έκδοση ΝΟΤΑΜ.

Ακόμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr, δεν θα πραγματοποιηθούν και 11 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς ελληνικούς προορισμούς αυτή την εβδομάδα, 2 για Θεσσαλονίκη και άλλες 9 για νησιωτικούς προορισμούς.

Πάντως, απόφαση της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Βερολίνου, αν και τις επόμενες μέρες δεν υπάρχει προγραμματισμένη πτήση της Lufthansa προς την Αθήνα, ενώ και η Aegean, πλην της πτήσης Αθήνα-Βρυξέλλες, έχει αναστείλει το πτητικό της πρόγραμμα για άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς έως τις 30 Απριλίου.

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια
Το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, άφησε νωρίτερα μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε “ύστερη φάση”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

“Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις. Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: Politica.gr