Κορωνοϊός «Θα είχαμε 500.000 νεκρούς στην Ελλάδα χωρίς μέτρα!»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Έως και μισό εκατομμύριο θανάτους θα είχε κοστίσει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα εάν δεν είχαν ληφθεί έγκυρα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τον καθηγητή Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Ο καθηγητής, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας: «Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών. Σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες έως μισό εκατομμύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν έχουν μειωθεί τα κρούσματα; «Τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα», εξήγησε ο κ. Δασκαλάκης τον σταθερό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε να κλείσει ο ιός τον κύκλο του και να αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής ανέφερε: «Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδώσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί».

Πηγή: thetoc.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook