Ο αγώνας που ευθύνεται για την εξάπλωση του κοροναϊού στη Γαλλία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σύμφωνα με Γάλλο γιατρό, η αναμέτρηση Λιόν Γιουβέντους για το Champions League ευθύνεται εν μέρει για την εξάπλωση του κοροναϊού στη Γαλλία, καθώς πολλοί άνθρωποι από την Ιταλία έκαναν το ταξίδι για τη χώρα της Βόρειας Ευρώπης

Την άποψη ότι η αναμέτρηση Λιόν-Γιουβέντους για τη φάση των «16» του Champions League, ευθύνεται εν μέρει για τη διασπορά του κοροναϊού στη Γαλλία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Λιόν, εκφράζει Γάλλος γιατρός. Ο αγώνας διεξήχθη στις 26 Φεβρουαρίου…

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιατρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας, ο Μαρσέλ Γκαριγκού-Γκρανσάμπ σημειώνει ότι ο αγώνας αυτός δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί και συγκρίνει τις συνεπειές του με εκείνες που είχε για το Μπέργκαμο ο αγώνας Αταλάντα-Βαλένθια, που έγινε στο, ήδη «χτυπημένο» από τη νόσο, Μιλάνο.

Ο Γκαριγκού-Γκρανσάμπ τονίζει ότι, αν και στο Πιεμόντε (όπου βρίσκεται το Τορίνο) δεν υπήρχε τότε ιδιαίτερη εξάπλωση του κοροναϊού, για το παιχνίδι Λιόν-Γιουβέντους ταξίδεψαν στη Γαλλία οπαδοί της «Γηραιάς Κυρίας» από πολλά μέρη της Ιταλίας. Παρουσιάζει επίσης ένα διάγραμμα, που δείχνει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα, διάστημα που θεωρείται ως ο μέσος χρόνος επώασης της νόσου. Με βάση αυτά, χαρακτηρίζει το ματς ως «αγώνα-μηδέν», λέγοντας ότι «το ποδόσφαιρο λειτούργησε ως επιταχυντής της πανδημίας».

Το άρθρο του γιατρού αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Equipe», αλλά για να το αντικρούσει όμως, με στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεγάλη έξαρση της νόσου στην περιοχή της Λιόν, δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα.

In.gr