Κορωνοϊός: 57 θάνατοι και 41 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Aύξηση κατέγραψαν οι διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό την εβδομάδα από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Οπως επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με λοίμωξη Covid-19 να ανέρχονται σε 41.

Την ίδια στιγμή, 57 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 87 έτη έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των θανάτων να παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με τον μέσο όρο τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Μείωση παρουσίασε επίσης η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, αλλά και ο αριθμός των εισαγωγών στις μονάδες υγείας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 22%.

Την τελευταία εβδομάδα η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (49%), ακολουθούμενη από την EG.5 (23%) και την ΧΒΒ.1.16 (16%).

Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 116 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε μία από τις εννέα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook