Κόντης: «Δεν μπορεί η Πολιτεία να επιβάλει χρηματικές ποινές σε συλλόγους – Είναι παρέμβαση»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Βουλευτής των Σπαρτιατών, Γιάννης Κόντης, εξέφρασε τις ενστάσεις του για διατάξεις του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου.

Ο πρώην παράγοντας του Άρη, Γιάννης Κόντης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο η επιβολή χρηματικών ποινών από την Πολιτεία στους συλλόγους σε περίπτωση επεισοδίων, η οποία προβλέπεται στο υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο.

Πρόσθεσε δε, ότι αν κάποιος κάνει έγκληση στη FIFA, τότε η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα παρέμβει.

Το απόσπασμα της ομιλίας του Γιάννη Κόντη.

«Εγώ θέλω να αποφύγουμε όσα τα προηγούμενα χρόνια συνέβησαν γιατί είχα στενή σχέση και έβλεπα πως λειτουργούσαν, ξέρω πως λειτουργεί η FIFA. Ξέρω ότι αν κάποιος κάνει μία έγκληση στη FIFA να παρέμβει, θα παρέμβει, όπως το έκανε το 2015 και το 2016 και ανάγκασε τον κύριο Κοντονή να υπαναχώρησε, στο θέμα των ποινών αυτών, οι οποίες επιμένω ότι θεωρούνται παρέμβαση.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν στο νόμο, ξέρω ότι είναι παρέμβαση. Δεν μπορεί η Πολιτεία να επιβάλει χρηματικές ποινές σε συλλόγους. Είναι σημείο  τριβής.

Θέλω να μου πουν οι κ. Μπαλτάκος και Λυσάνδρου αν συμφωνούν με αυτό και αν έχει περάσει στα διοικητικά τους συμβούλια αυτό το θέμα και της λίγκας και της ΕΠΟ. Τι πρόκειται να κάνουν αν εμείνει η κυβέρνηση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook