Βαρούχας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Με τρεις ξένους VARίστες μπορούν να βγουν τα playoffs και τα playouts»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή την πρόταση Μποροβήλου για τη διαιτησία.

Στην πρόταση του Γιώργου Μποροβήλου για παρουσία Ελλήνων διαιτητών στους αγώνες πρωταθλήματος και ξένων στο VAR αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Βαρούχας μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας μίλησε στην «Έφεση της Τρίτης» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη, αναφέροντας αρχικά: «Την πρόταση την έκανε άνθρωπος που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αρχικά ως διαιτητής και μάλιστα ως διεθνής».

Στη συνέχεια εξέφρασε την απορία: «Αυτοί που θα συμφωνήσουν να το πάνε μέχρι τέλους. Είδαμε ότι άλλοι λέγανε για ξένους διαιτητές, όταν είδαν στην πορεία κάτι που δεν τους άρεσε λένε ότι θέλουν μόνο Έλληνες. Όταν κάνεις μία συμφωνία, πρέπει να τηρείς τη συμφωνία. Ναι, πράγματι, να φέρνουμε ξένους VARίστες. Δεν πρέπει, ωστόσο, να στέλνεις τόσους πολλούς ξένους VARίστες, είναι και πολλά τα έξοδα. Το δωματιάκι καλύπτει ότι βγάζεις Σαββατοκύριακο με τρεις, μην σου πω και με δύο VARίστες. Όταν έχει πάρει φωτιά το πρωτάθλημα σε Αγγλία, Ισπανία ή Ιταλία, θα σου στείλουν καλό διαιτητή να φύγει από εκεί και να έρθει εδώ; Όμως όταν σου στείλουν καλό VARίστα, λύνεις το πρόβλημά σου Το δωματιάκι καλύπτει όλα τα γεγονότα και θα πάμε καλά. Θα συμφωνήσουν όμως όλοι σε αυτό; Όταν είναι Έλληνας ο διαιτητής και ξένος ο VARίστας, δεν είναι το ίδιο όπως ήρθαν τέσσερις από Αζερμπαϊτζάν, που ήρθαν μαζί και έφυγαν μαζί. Δεν θα πάει κόντρα ο Αζέρος με τον VARίστα. Αυτό που λένε να ακούμε τη συνομιλία του διαιτητή με τον VAR… Την αγωνία του διαιτητή δεν πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Βλέπουμε διαιτητές της Stoiximan Super League να διαιτητεύουν Super League 2 και να κάνουν σοβαρό λάθος. Μετά η τιμωρία τους ποια είναι; Πάει και σφυρίζει ξανά Stoiximan Super League».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook