Χωματάς: “Θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ και τη νέα χρονιά”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στον Athletic Radio 104.2 και στην εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θέμελη και τον Κώστα Παπαδόπουλο μίλησε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ΟΦΗ Δημήτρης Χωματάς.

Μετά από ένα “διάλειμμα” μιας χρονιάς στην Β’ Εθνική, τα κορίτσια του ΟΦΗ επέστρεψαν ξανά στην πρώτη κατηγορία εξασφαλίζοντας την άνοδο μετά τη νίκη τους επί των Ν. Δραπετσώνας. Ο Δημήτρης Χωματάς μιλώντας στον Athletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι της Κυριακής και τον στόχο της νέας χρονιάς: Αν και ήταν κρίσιμο για εμάς τα κορίτσια έκαναν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο έχοντας αρκετές φάσεις και δοκάρια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ουσιαστικοί και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που ήταν και το ζητούμενο. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί και τυπικά το πρωτάθλημα και όλων μας οι σκέψεις είναι για το αύριο αφού θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστικοί  για να μπουν και οι βάσεις και να καθιερωθούμε στην κατηγορία”.

*Η 24ωρη εξυπηρέτηση δεν ισχύει για την υπηρεσία Call back

Ήταν η πρώτη του χρονιά στον πάγκο Γυναικείας ομάδας λέγοντας: “Πρώτη μου χρονιά ήταν δύσκολη, αφού είναι διαφορετικό, όμως την βοήθεια των κοριτσιών με βοήθησε αρκετά και προσαρμόστηκα γρήγορα”. 

Για τον Εργοτέλη και το Κρητικό ντέρμπι στην Α’ Εθνική: “Θα το ήθελα πολύ να υπάρχει το ντέρμπι, όμως ο Εργοτέλης δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να σωθεί. Θα ήταν ότι καλύτερο για το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο να είχαμε 2 ομάδες στην Α’ Εθνική.

Για το ρόστερ το φετινό και τι πρέπει να γίνει του χρόνου να γίνει ανταγωνιστική η ομάδα: “Έχουμε παίκτριες επιπέδου Εθνικής Ελλάδος με μικρές που μπορούν να κάνουν την διαφορά και κάναμε καλή χρονιά.  Τώρα χρειαζόμαστε προσθήκες για την Α Εθνική. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να πάρουμε 5-6 παίκτριες πρωτοκλασάτες, όμως η Γυναικεία αγορά είναι ιδιαίτερη. Έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε και τέσσερις ξένες και εκεί θα χτυπήσουμε για να ενισχύσουμε την ομάδα”.

Για το αν τον δούμε στον πάγκο της ομάδας και τη νέα χρονιά ο ίδιος τόνισε:Δεν έχουμε κάνει ακόμα κουβέντα για την επόμενη χρονιά. Όμως εγώ θα ήθελα να συνεχίσω και τη νέα χρονιά. Θα δούμε τον επόμενο καιρό. Πάντως υπάρχουν οι συνθήκες για να είμαστε και του χρόνου μαζί”.

Αν υπάρχει διαφορά στο γυναικείο με το αντρικό ποδόσφαιρο: Και ταλέντο και ωραίο ποδόσφαιρο βλέπουμε. Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι στην δύναμη τίποτα άλλο. Η δύναμη είναι αυτό που κάνει την διαφορά από άντρα σε γυναίκα”.

Για την έδρα που θα έχει στην Α’ Εθνική και την στήριξη του κ. Παπαδάκη ανέφερε: “Για την έδρα ίσως να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα γήπεδα του Βαρδινογιάννειου με μια κουβέντα που έχουμε κάνει με τον κ. Σαμαρά, όμως και το γήπεδο του Κρουσώνα πληρεί τις προϋποθέσεις. Συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον κ. Παπαδάκη έχει πει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια και τη νέα χρονιά. Τον τρόπο και τις καταστάσεις δεν ξέρω ακόμα αλλά θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα”.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον κόσμο και αφιέρωσε το πρωτάθλημα εκεί που ήθελε: “Αφιερώνω την άνοδο και το πρωτάθλημα αρχικά στις παίκτριες που ήταν οι πρωταγωνίστριες τη φετινή χρονιά, στην οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου όλο το χρόνο καθώς χρειάστηκε να αφιερώσω αρκετό χρόνο στην ομάδα και μου συμπαραστάθηκε. Τώρα για τον κόσμο έχει δείξει την αγάπη του στην ομάδα, όμως σίγα σιγά κάνουμε την προσπάθεια να δείξουμε στον κόσμο πως αξίζει να είναι κοντά στην ομάδα. Ξέρουμε πόσο πολύ βοήθεια μας δίνει ο κόσμος του ΟΦΗ όποτε έρχεται στο γήπεδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook