“Τα κορίτσια στηρίζουν το μεγαλείο του ονόματος του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγες ημέρες μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στην Α’ Εθνική, ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ Δημήτρης Χωματάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία αλλά και τα μελλοντικά σχέδια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Χωματάς στον Athletic Radio 104,2

Για τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΛ: “Κοιτάζουμε να κάνουμε τα πάντα βήμα – βήμα. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη και φέτος θέλουμε να παραμείνουμε στην Α’ Εθνική. Κάναμε δύο μεταγραφές και φετινός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή”.

Για το πως εισπράττουν στην υπόλοιπη Ελλάδα το γεγονός ότι εκπροσωπούν τον ΟΦΗ: “Αγωνιζόμενοι πέρυσι σε πολλά νησιά, εισπράτταμε παντού το μεγαλείο του ονόματος του του ΟΦΗ. Επειδή είμαστε ΟΦΗ, δίναμε τα πάντα ώστε η ομάδα και η αποστολή να είναι αντάξια του ονόματος του συλλόγου. Θέλουμε να το μεγαλώσουμε και να φτάσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα”.

Για την στήριξη του κόσμου του ΟΦΗ: “Πλέον το όνομα του ΟΦΗ μεγαλώνει και βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να βάλουμε στο “σπίτι” του κόσμου και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται δουλειά, αγάπη και στήριξη από τον κόσμο του ΟΦΗ που ήδη υπάρχει. Είδαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ήταν μεγάλη δύναμη για εμάς”.

Για το ότι ο ΟΦΗ με το ίδιο, σχεδόν, ρόστερ για αρκετά χρόνια: “Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να έχουμε ένα καλό και οικογενειακό κλίμα. Το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα κορίτσια έχουν και τον χαρακτήρα αλλά και την ποιότητα να στηρίξουν το όνομα του ΟΦΗ. Δεν έγινε τυχαία αυτός ο σχεδιασμός και είναι δύσκολο να έρθει στην Κρήτη μια αθλήτρια από την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό του ΟΦΗ, μπορέσαμε και κάναμε περισσότερη δουλειά από ότι το προηγούμενο καλοκαίρι. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο τιμ με τον Λευτέρη Κοσμαδάκη και τον Μαρίνο Καλαϊτζάκη”.

Για την δυνατότητα να δημιουργηθούν υποδομές στην γυναικεία ομάδα: “Η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ χρειάζονται μια ακαδημία. Σιγά – σιγά με την πάροδο του χρόνου ευελπιστούμε να δημιουργηθεί μια ακαδημία γυναικείου ποδοσφαίρου. Για αυτόν τον λόγο είπα ότι κάνουμε επιλεκτικές κινήσεις και θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας ώστε να γίνονται λίγες προσθήκες και εν συνεχεία να δούμε πως μπορούμε να επενδύσουμε σε δικές μας αθλήτριες”.

Για το φετινό επίπεδο της Α’ Εθνικής και τον στόχο της παραμονής: “Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Πιστεύω ότι δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία για να ψάχνουμε βαθμούς στο τέλος. Το στηρίζω αυτό ότι είμαστε μια παρέα εντός και εκτός γηπέδου, βλέπω την όρεξη των κοριτσιών. Δεν είμαστε τέλειοι και δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώσουμε ότι ατέλειες υπάρχουν”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook