Μανουσάκης: “Ο ΟΦΗ στηρίζει την ίδρυση Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρων Γυναικών”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Δημήτρης Μανουσάκης, εκπροσώπησε τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, στην Αθήνα.

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, που αποτελούν σταθερή δύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα (φέτος ο ΟΦΗ πήρε την 4η θέση στην Ελλάδα) είναι ένας απο τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής και απο τα ιδρυτικά σωματεία στην Ελλάδα, που έχουν στηρίξει όλο αυτό το διάστημα, τις διεργασίες να συσταθεί Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Την ιδρυτική Γενική Συνέλευση, παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι της FIFA, Χάιντι Μπέχα και Μαριόν Γκαβά, γεγονός που δείχνει την σημασία που δίνει η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Δημήτρης Μανουσάκης, ανέφερε στο ofierasitechnis.gr για τις διεργασίες ίδρυσης της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, ότι “σαν ΟΦΗ υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια αυτή την κίνηση. Είναι απαραίτητο να ιδρυθεί μια Ενωση για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι κάτι που παλεύουμε εδώ και καιρό και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εμείς σαν ΟΦΗ είμαστε πολύ κοντά στην κίνηση αυτή, την έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό ότι είναι μαζί μας η ΕΠΟ, αλλά κυρίως η FIFA, η οποία εκπροσωπήθηκε με ικανά στελέχη της, στην ιδρυτική μας Γενική Συνέλευση και αυτό λέει πολλά”.

Να σημειωθεί ότι, συστάθηκε μια 7μελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης της Ενωσης, θα τρέξει θέματα που αφορούν τις νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, μέχρι τις αρχαιρεσίες, μετά την έγκριση του καταστατικού της Ένωσης απο το ειρηνοδικείο.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι κ.κ. Κυριάκος Φύτρας, Παπαϊωάννου Ελένη, Βαρδαλής Κωνσταντίνος, Γιατσίδης Ευάγγελος, Μανουκαράκης Ηρακλής, Κουτσονάσιος Αναστάσιος, Κοτσώνης Θεόδωρος.

Την ιδρυτική Γενική Συνέλευση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι της FIFA, η κυρία Χάιντι Μπέχα και η κυρία Μαριόν Γκαβά και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτης Παπαχρήστος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ, Κυριάκος Φύτρας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook