Γουνάκη: «Πιστεύω ότι θα φτάσουμε πολύ ψηλά με τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

H παίκτρια του ΟΦΗ, Σοφία Γουνάκη έδειξε την πίστη της ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο ΒΑΚ.

Η Χανιώτισσα παίκτρια του ΟΦΗ, Σοφία Γουνάκη, παραχώρησε συνέντευξη στο Sportcaster.gr, εκεί όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρουσία της και στους στόχους της με την ομάδα. Η Γουνάκη αποκτήθηκε πριν από τρεις μήνες από τον Εργοτέλη και έχει καταφέρει ήδη να δείξει την αξία της με την φανέλα του ΟΦΗ. Στις δηλώσεις της, η ποδοσφαιρίστρια του Ομίλου τόνισε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία της στην ομάδα και από το κλίμα που υπάρχει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ντέρμπι της Κυριακής με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο ΒΑΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μίλησε μας για την παρουσία σου στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Εγώ ένιωσα μία τεράστια ζεστασιά, σαν να ήμουν χρόνια στην ομάδα ενώ είμαι μόνο τρεις μήνες. Πάντα ήθελα να πάω στον ΟΦΗ και νιώθω ότι το κλίμα είναι πολύ φιλικό και υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα και αυτό έχει περάσει και σε εμένα που είμαι λίγο καιρό εδώ. Για εμένα ο ΟΦΗ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Κρήτης.

Που μπορεί να φτάσει φέτος ο ΟΦΗ;

Έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή πορεία στις πρώτες αγωνιστικές κι έχουμε δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Όπως είπα αυτό που διακατέχει την ομάδα είναι το πάθος. Έχουμε πολύ δρόμο και πιστεύω ότι θα είναι μόνο θετικός. Στόχος μας είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, είμαστε μετριόφρονες αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ ψηλά.

Ποια είναι τα όνειρά σου στο ποδόσφαιρο:

Παίζω πολύ λίγο καιρό ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα έχω μεγάλα όνειρα και μου αρέσει να κοιτάζω ψηλά. Προς το παρόν θέλω να ανταμειφθεί ο κόπος μου και να φανώ όσο περισσότερο γίνεται μέσω της ομάδας. Θέλουμε να πετύχουμε στόχους με την ομάδα, ο καλύτερος θα ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Προσωπικά θέλω να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση φέτος, να μπορώ να φανώ. Από τους μεγαλύτερούς μου στόχους είναι να βρεθώ στο εξωτερικό. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, ποιος δεν θα ήθελε; Όνειρό μου να αγωνιστώ στην Άρσεναλ. Ήταν πάντα ένας μεγάλος μου στόχος. Είμαι βέβαια πολύ χαρούμενη και περήφανη που είμαι στον ΟΦΗ.

Ο Εργοτέλης δεν αγωνίζεται φέτος στην Α’ Εθνική.

Είναι λυπηρό που ο Εργοτέλης δεν αγωνίζεται φέτος στην Α’ Εθνική. Σαν παίκτρια όσο ήμουν στον Εργοτέλη, είδα ότι ειδικά πέρυσι παλέψαμε αρκετά και είναι κρίμα που φέτος δεν βρίσκεται στο πρωτάθλημα, γιατί είναι μία αρκετά αξιόλογη ομάδα. Η Κρήτη είχε μία δυναμική όσον αφορά τις ομάδες και ο Εργοτέλης ήταν σίγουρα ένας από τους λόγους.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στα Χανιά κάνει μία σημαντική προσπάθεια να «μεγαλώσει» τα τελευταία χρόνια.

Είναι πολύ καλό που σιγά αρχίζουμε και φτιάχνουμε ομάδες και προσπαθεί όλη η Κρήτη, και τα Χανιά να έχουν ακαδημίες και να βάζουν στο άθλημα μικρά κοριτσάκια που θέλουν να ακολουθήσουν το ποδόσφαιρο και έχουν μεγάλα όνειρα. Είναι πολύ θετικό και θέλουμε το καλύτερο για το μέλλον. Θέλουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει μεγαλύτερη φωνή. Θέλουμε να γίνονται βήματα ώστε να υπάρχει πρόοδος. Χαίρομαι να ακούω ότι δημιουργούνται ομάδες και ότι έχουν την ευκαιρία τα μικρά κοριτσάκια να μπουν στο άθλημα, γιατί κι εγώ όταν ήμουν μικρή ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε μία ακαδημία και δεν είχαμε κοντά εκεί που έμενα κάποια ομάδα. Πρέπει να το στηρίξουμε όλοι αυτό.

Πως σε εντόπισε ο Αστέρας Ρεθύμνου και ξεκίνησε η πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

Αγωνιζόμουν στην σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Βάμου και ο κύριος Κώστας Μάκρας που τότε βρισκόταν στην ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου και τώρα βρίσκεται στον ΟΦΗ, με είδε μέσω μίας παίκτριας. Ήμουν αρχηγός της ομάδας μου στο σχολείο και είδαν από τον Αστέρα ότι έπαιζα καλά μπάλα, και μου ζήτησαν να πάω για μία δοκιμαστική προπόνηση να δω αν μου αρέσει. Πήγα και από τότε δεν ήθελα να σταματήσω να πηγαίνω στις προπονήσεις. Έτσι συνέχισα.

Συνεχίζεις να βρίσκεσαι στην Κρήτη όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεσαι, αρχικά στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια στο Ηράκλειο. Σου λείπουν τα Χανιά πως βιώνεις την απουσία σου από την πόλη σου;

Για εμένα τα Χανιά είναι μία πολύ όμορφη πόλη που σίγουρα μου λείπει αρκετά. Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που βρίσκομαι στο Ηράκλειο αλλά πάντα όταν έχω την ευκαιρία επιστρέφω στα Χανιά και βλέπω την οικογένειά μου και πάντα τα Χανιά θα είναι το σπίτι μου. Σίγουρα νιώθω μία νοσταλγία όταν μιλάμε για τα Χανιά…

Ποια θεωρείς ότι είναι μέχρι στιγμής η αγαπημένη σου στιγμή στην πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές που ξεχωρίζω. Αυτή που θα επιλέξω είναι όταν πέρυσι κερδίσαμε με τον Εργοτέλη εντός έδρας τον ΠΑΟΚ. Είχαμε δώσει μεγάλο αγώνα όλη τη χρονιά, εκείνη τη στιγμή ανταμείφθηκαν οι κόποι μας και σίγουρα μπορούσαμε να γράψουμε ιστορία σαν ομάδα. Δείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανίκητος όπως μέχρι τότε νομίζαμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε μία αντίστοιχη στιγμή και φέτος με τον ΟΦΗ. Ελπίζω να γίνει ξανά το ίδιο.

Πηγή: Sportcaster.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook