Ξεκίνημα με ισοπαλία για την Εθνική Νεανίδων: Βασική η Ραπάνη – Αλλαγή μπήκε η Κουκουλάκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Εθνική Νεανίδων ήρθε ισόπαλη με 2-2, στην αναμέτρηση με την αντίστοιχη της Δανίας, στο πλαίσιο του εναρκτήριου αγώνα της 2ης προκριματικής φάσης του Euro K-19, στη Σλοβενία.

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας του τουρνουά.

Στο 15ο λεπτό το δυνατό σουτ της Άγκαρντ έξω από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 25′ η ίδια παίκτρια έδωσε το προβάδισμα στη Δανία με σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά από απόκρουση της Πεταλωτή.

Στη συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε πιο επιθετικά, πίεσε για την ισοφάριση και τελικά βρήκε το γκολ στο 71′ , όταν η Νταρζάνου με εξαιρετική σέντρα βρήκε την Ζάγκλη, η οποία με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πέτερσον.

Η Δανία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 83′ με σουτ της Γιόργκενσεν από κοντά, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Νταρζάνου με σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στην άλλη αναμέτρηση του 1ου ομίλου (league A), η Ισπανία επικράτησε 5-0 της οικοδέσποινας Σλοβενίας.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Ελλάδα είναι το Σάββατο 6/4 στη 13:00, με αντίπαλο την κάτοχο του τροπαίου τα τελευταία 2 χρόνια, Ισπανία.

Ελλάδα – Δανία 2-2
Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Πεταλωτή, Ραπάνη, Ζάγκλη (46′ Κουρούπη), Τσαρουχά, Γκούφα (90′ Βαλκάνη), Καρυπίδη, Φακίνου (19′ Νταρζάνου), Σιαφαρίκα, Κούτσος (69′ Λαζαράκη), Κωστοπούλου, Σιδηροπούλου (46′ Κουκουλάκη).

Δανία (Άνια Μόλερ): Πέτερσον, Νέϊμαν, Νάουτρουπ, Γιόργκενσεν, Σίνγκι Κρίστενσεν (57′ Μπασκαγιά), Αντβόρσκοφ, Χάγκεμαν (83′ Νίλσεν), Σάνβιγκ, Άγκαρντ, Βάλβικ (57′ Λέρτσε), Σάρα Κρίστενσεν (46′ Βέστερμαρκ).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook