Το μεσημέρι το σπαρακτικό “αντίο” στον μικρό Ζαχαρία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Κρήτη, μετά τον θάνατο του δίχρονου αγοριού τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το οποίο έδινε την δική του μάχη να κρατηθεί στην ζωή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο μικρός Ζαχαρίας, “έσβησε”  στην 1.00 τα μεσάνυχτα  της Πέμπτης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί για να το κρατήσουν ζωντανό, με την οικογένειά του να ζει τραγικές στιγμές ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και πολλοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου.

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το αγγελούδι της, βάφτισε την μικρή του αδερφή, θέλοντας να τηρήσει την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο. Μάλιστα, ο μικρός Ζαχαρίας βαπτίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση, όταν επιδεινώθηκε η πορεία της υγείας του.

Στις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για το δίχρονο παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι, το αγοράκι το απόγευμα της Τετάρτης , μεταφέρθηκε στο ΚΥ Χάρακα μετά από πτώση του σε βαρέλι με νερό, με τους γιατρούς  να παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο μετά από αδιάκοπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, επί 2,5 ώρες, εμφάνισε καρδιακό παλμό, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook