Live Streaming το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη: Οδηγείται στον Γαλατά εν μέσω συγκίνησης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων βρίσκεται πλέον ο Μίκης όλων.

“Βουνά, βουνά σας χαιρετώ
φεύγω για μακριά
για ταξίδι μεγάλο δίχως πηγαιμό
δίχως γυρισμό.
Βουνά, βουνά σας χαιρετώ
φεύγω για μακριά.
Δεν κιότεψα, δεν λύγισα
και τη ζωή αψήφησα.”

Με τις μελωδίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, τα Χανιά αλλά και όλος ο κόσμος αποχαιρετούν το μεσημέρι τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν κορυφαίο μουσικοσυνθέτη αλλά και έναν άνθρωπο σύμβολο αγώνα.

Ο Μίκης θα βρίσκεται σε λίγη ώρα δίπλα στην οικογένειά του, τη μητέρα του, τον πατέρα του και τον αδερφό του, στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων εκεί που είχε επιλέξει ο ίδιος να είναι η τελευταία του κατοικία.

Σε κλίμα έντονα συγκινησιακό και φορτισμένο για τον αποχαιρετισμό ενός εμβληματικού ανθρώπου που το έργο του ταξίδεψε στην οικουμένη, τελείται στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων η εξόδιος ακολουθία για να ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο, σε τάφο δίπλα στον μνήμα της πατρικής του οικογένειας.

Στο τελευταίο αντίο παρίστανται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι επίσημοι, πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες.

Νωρίτερα η σορός του είχε φτάσει από το λιμάνι της Σούδας με αυτοκινητοπομπή στη Δημοτική Αγορά Χανίων και από εκεί είχε συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου είχε παρατεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Κατά την έξοδο από τη Μητρόπολη οι πολίτες φώναζαν “Αθάνατος” χειροκροτώντας και τραγουδώντας τραγουδια του Μίκη.

flashnews.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook