Στο Ηράκλειο το Άγιο Φως

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Λίγο μετά τις 22:00,  προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης το αεροσκάφος που μετάφερε το Άγιο Φως από την Αθήνα στο Ηράκλειο.

Έξω από τις εκκλησίες αναμένεται σε λίγη ώρα, καρτερικά να περιμένουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της χώρας μας, να πάρουν το Άγιο Φως, να ακούσουν και να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη.

Στην τελετή παραλαβής του Αγίου Φωτός παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, που έστειλε  δικό του μήνυμα ενόψει της Αναστάσεως του Κυρίου, αναφέροντας σε αυτό: «Δόξα τω θεώ με την ολοκλήρωση της τεσσαροκοστής,  φτάσαμε οι ορθόδοξοι Χριστιανοί, στη μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως η οποία έχει ανθρωπολογικό και σωτηριολογικό περιεχόμενο για αυτό και την χαιρόμαστε για αυτό και τη ζούμε. Γιατί η Ανάσταση δεν αφορά τον αναστάντα Χριστό, αλλά αφορά όλους εμάς,  που συναναστρεφόμαστε μαζί του, από τις καθημερινές μας πτώσεις, από όσα μας βασανίζουν, μας πονούν, μας ταλαιπωρούν, μας θλίβουν.  Αυτή είναι η ευχή και η προσευχή η δική μου απόψε σε όλους τους ανθρώπους που μέσω του καναλιού σας ακούνε αυτές τις λέξεις από το στόμα μου να μας αξιώσει ο Θεός, διαρκώς η ζωή μας να είναι μία αναστάσιμη γιορτή.»

Politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook