Κρήτη: Δύο θάνατοι στη θάλασσα σε 24ωρες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής στη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή, για αγνοούμενο 61χρονο αλλοδαπό κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή ”Πλατανιά ” ανατολικά του Ρεθύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό μέσο, όπου ο 61χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από το σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια τον μετέφερε στη μαρίνα Ρεθύμνου, απ΄ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις στον Τσούτσουρα
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί της Δευτέρα 17/7, από την παραλία ”Πέρα Τσούτσουρα”, 82χρονος άνδρας. Ο 82χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Μαύρο ρεκόρ

Μαύρο ρεκόρ στους θανάτους στη θάλασσα έχει σημειώσει η χώρα μας, καθώς μέσα σε 45 μέρες 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Για το διάστημα 1 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου η χώρα μας έχει καταγράψει 106 πνιγμούς σε θάλασσες φέτος, ενώ πέρυσι, το διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί έφταναν τους 196.

politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook