Αναστολή χειρουργείων σε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Aναστολή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θα ισχύσει – εάν δεν αλλάξει κάτι- από 1ης Δεκεμβρίου με την αγωνία ασθενών και υγειονομικών να μεγαλώνει για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μπορεί να ξεμπλόκαραν τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για ένα τρίμηνο με τη βοήθεια ιδιωτών αναισθησιολόγων, ωστόσο στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αναζητείται λύση για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Είχαν προειδοποιήσει για την εξέλιξη

Για την εξέλιξη αυτή είχε προειδοποιήσει στις 24/10 ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ.Μανουσάκης μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη καθώς είχε αναφέρει ότι η μείωση των αναισθησιολόγων από τέσσερις σε τρεις, οδηγεί στον κίνδυνο να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία σε μια περίοδο μάλιστα έχουν αυξηθεί οι επεμβάσεις κατά 100.

Μάλιστα λόγω της εμπλοκής με τη λίστα των χειρουργείων στο Ηράκλειο πολλοί ασθενείς είχαν επιλέξει να απευθυνθούν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου , σύμφωνα με τον κ.Μανουσάκη.
Ο υπουργός Υγείας στην πρόσφατη επίσκεψή του στα νοσοκομεία του Λασιθίου είχε υποσχεθεί ότι “και για τον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν προκηρύξεις με βάση τα όσα ζήτησε η διοίκηση. Όλα τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως”, το πότε και πως όμως παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook