Pics | Κάθε φωτογραφία ίσον με 1.000 λέξεις γιατί τα λόγια είναι φτωχά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όσες λέξεις και να χρησιμοποιήσουμε για τον Ευγένιο Γκέραρντ, θα είναι λίγες. Για αυτό θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να “μιλήσουν” από μόνες τους κάνοντας μαζί τους μια ιστορική αναδρομή.

Αρχικά ξεκινάμε με τις σπάνιες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πέρυσι τέτοια ημέρα σε ιστοσελίδα της Ολλανδίας.

Δείχνουν τον Ευγένιο Γκέραρντ κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών της παρουσίας του στο Ηράκλειο και τον πάγκο του ΟΦΗ. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται ο Μητσέας στην εστία και ο Τάκης Περσίας σε πρώτο πλάνο.

Φωτογραφίες μιας άλλης εποχής πριν καν ακόμα δημιουργηθεί το “Βαρδινογιάννειο” και ενώ ο “Μίστερ” δίνει οδηγίες στους παίκτες του στο γήπεδο του Λίντο στην Αμμουδάρα. Είναι εντυπωσιακή η φωτογραφία που τον δείχνει να “ποζάρει” πάνω από τα χώματα ενώ βέβαια σήμερα το γήπεδο είναι ερείπιο.

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές και παράλληλα σπάνιες αλλά αναδεικνύουν και την εποχή που ο Γκέραρντ ήρθε στην Ελλάδα και άλλαξε τα πάντα στον ΟΦΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο μεταφέροντας την ολλανδική νοοτροπία.

Η 15ετη παρουσία του στον πάγκο του ΟΦΗ δημιούργησε ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα βρεθεί κανένας να το σπάσει ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αγέρωχος στεκόταν πάντα στον πάγκο του ΟΦΗ με το χαρακτηριστικό καπέλο να βρίσκεται στο κεφάλι του και τον ίδιο να είναι μονίμως όρθιος δίνοντας οδηγίες στους παίκτες του.

Άλλες φορές προπονητής και άλλες καθοδηγητής, αλλά πάντα “πατέρας” για όλους εκείνους που βρισκόταν κάτω από την “ασπίδα” του. Τόσο την δική του, όσο και του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook