Δύο Παγκρήτια ρεκόρ ο στίβος του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δυο Παγκρήτια ρεκόρ και αρκετά καλές επιδόσεις είχαν για τον ΟΦΗ οι Διασυλλογικοί Αγώνες Π/Κ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης που συνδιοργάνωσε η τελευταία με τις Περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασηθίου την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και το ΕΑΚΗ.

Οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 4 Απριλίου στο Ηράκλειο (στο Παγκρήτιο Στάδιο για τους δρόμους, τα άλματα και το ακόντιο και στο ΕΑΚ Ελευθερίας για τις ρίψεις) και η επίδοση που ξεχώρισε ήταν αυτή της Μανιού Αφροδίτης στο Ακόντιο(500γρ.) με επίδοση 50.68μ που είναι νέο παγκρήτιο ρεκόρ.Το προηγούμενο το κατείχε πάλι αθλήτριά μας η Στεφανοπούλου Ειρήνη με 46.06 από το 2002.

Παγκρήτιο ρεκόρ έκανε ακόμη ο Γιώργος Καλογεράκης στα 400μ. εμπόδια με 53¨.94 , επίδοση που αποτελεί νέο παγκρήτιο ρεκόρ στην κατηγορία του, ενώ καλό χρόνο έκανε και στα 400μ. Με 50΄΄.38.
Ακόμη ξεχώρισε, η νίκη της Μελίνας Καστρινού (κύριο αγώνισμα το ΕΠΤΑΘΛΟ) στα 100μ, εμπόδια με 14.77 και στο ύψος με 1.55

unnamed

Τα παραπάνω παιδιά κυνηγούν το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων που θα γίνει στην Κολομβία το καλοκαίρι και είναι πολύ κοντά στον στόχο τους.

Αλλες επιδόσεις

Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι νίκες του Τσαγκαράκη Μιχάλη στο ακόντιο με 59.01μ., της Κοντογιάννη Μαρίας στην Σφύρα με 48.88μ. , της Μπαλαμούτη Ζωής στο Μήκος με 5.47μ. , της Στραταντωνάκη Ειρήνης στα 400μ με 62΄΄.81 ,της Μέτα Εγκλαντίνας στα 400 εμπόδια με 70΄΄.25. ,και του Δραμουντάνη Χαράλαμπου στο Ύψος με 1.85. Πρώτες θέσεις πήραν και οι ομάδες της σκυταλοδρομίας 4Χ400 παίδων με 3΄.35΄΄.34 και κορασίδων με 4΄.19΄΄.09.
Στην βαθμολογία των σωματείων ο Ο.Φ.Η κατέλαβε και στις δύο κατηγορίες την δεύτερη θέση (πρώτος ο Γ.Σ.Βενιζέλος) στους Παίδες 133 βαθμούς και στις Κορασίδες με 157.

«Εχει άνοδο ο ΟΦΗ»

Η εικόνα των αθλητών του ΟΦΗ στους αγώνες, έφερε ικανοποίηση στην ομάδα του ΟΦΗ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο έφορος στίβου του ΟΦΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης «συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίσθηκαν στους αγώνες και στους προπονητές τους , εύχομαι σε αυτά που θέλουν να πιάσουν το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα να επιτύχουν το στόχο τους .Θέλω να επισημάνω ότι το τμήμα μας είχε αρκετά μεγάλη άνοδο από πέρσι στο ίδιο πρωτάθλημα ,με ανησυχεί όμως η μεγάλη πτώση των άλλων σωματείων και αυτό δεν είναι καλό για τον στίβο της Κρήτης. Τέλος να ευχηθώ Καλό Πάσχα σε όλους και η συνέχεια στις 18 Απρίλη με τους αγώνες ΠΠΑ΄-ΠΚΑ΄ και των Α/Γ.»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook