“Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη δύναμη στον ελληνικό στίβο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το τμήμα στίβου του ΟΦΗ, έδειξε και φέτος τη δύναμη του, καθώς συγκαταλέγεται εδώ και χρόνια στα κορυφαία σωματεία της χώρας.

Το ίδιο και φέτος. Μετά την εντυπωσιακή του εικόνα στις μικρές ηλικίες, ήρθαν και τα δυο μετάλλια (χρυσό ο Γεράσιμος Καλογεράκης και χάλκινο η Αφροδίτη Μανιού στο ακόντιο) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Πάτρας, γεγονός που έδειξε ότι ο ΟΦΗ έχει παρών και μέλλον, ως σύλλογος.

Ο επικεφαλής του τμήματος στίβου του ΟΦΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης, μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ofierasitechnis.gr προέβλεψε ότι ο ΟΦΗ θα πάρει φέτος την 7η θέση στην Ελλάδα, από την δέκατη που είχε πέρσι, στην αξιολόγηση των σωματείων της χώρας.

Όπως ανέφερε «έχουμε ακόμη ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτό των συνθέτων, στο οποίο επίσης διεκδικούμε μετάλλιο, ωστόσο μπορώ να πω ότι η χρονιά, έχει κυλήσει πολύ καλά για μας.

Τόσο συνολικά σε συγκομιδή βαθμών, όσο και ατομικά σε επιτυχίες και επιδόσεις των αθλητών μας. Η πρόβλεψη μου, είναι ότι θα είμαστε φέτος στην 7η θέση, από την δέκατη που πήραμε πέρσι. Σε κάθε περίπτωση, ο στίβος του ΟΦΗ, είναι μια μεγάλη δύναμη Πανελληνίως και το δείχνει κάθε χρόνο».

Για τα τελευταία μετάλλια των Καλογεράκη και Μανιού, ο Παν. Αντωνακάκης, ανέφερε ότι «είναι σπουδαίες επιδόσεις και οι δυο. Είναι κορυφαίοι αθλητές μας και θα μας χαρίσουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον, είμαι βέβαιος για αυτό. Δουλεύουν σκληρά με τον προπονητή τους Γιάννη Αντωνακάκη στο ακόντιο και οι κόποι τους ανταμοίφθηκαν. Θέλω όμως να σταθώ και στη συνολική μας εικόνα, καθώς παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν δυο μεγάλο αθλητές μας, ο Γιάννης Κόκκινος και η Ζωή Επιτροπάκη, είχαμε αυτές τις επιτυχίες και η ομάδα συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με πέρσι, κάτι που δείχνει το πόσο βάθος έχουμε σαν ομάδα».

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Αντωνακάκης, ήταν «παρών» στο Πανελλήνιο Ανδρών της Πάτρας, καθώς σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ (και πρόεδρος υγειονομικής επιτροπής) συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε, με σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλασσικό αθλητισμό.