Στην 7η θέση της Ελλάδας ο στίβος του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ και φέτος στην ελίτ του Ελληνικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 που ολοκληρώθηκε, κατέλαβε την 7η θέση, κάνοντας άλμα τριών θέσεων προς τα πάνω, σε σχέση με την περσινή του επίδοση (είχε τερματίσει δέκατος).

Η άνοδος του τμήματος στίβου του ΟΦΗ-ΚΕΝ, ήρθε να επιβεβαιώσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο τμήμα, το οποίο έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να γράφει ιστορία στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό και να συγκαταλέγεται, σταθερά στα κορυφαία σωματεία της χώρας. Η 7η θέση, μεταξύ 347 σωματείων από όλη την Ελλάδα, δείχνει ότι ο ΟΦΗ είναι μια πολύ σημαντική δύναμη του Ελληνικού κλασσικού αθλητισμού.

Όπως επισημαίνει ο έφορος στίβου του ΟΦΗ, Παναγιώτης Αντωνακάκης μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ofierasitechnis.gr «ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μας. Είχαμε αύξηση 23% στην αξιολόγηση. Ανεβήκαμε στους 7.800 βαθμούς σε σχέση με τους 6.300 που είχαμε πέρσι. Είμαστε πολύ κοντά στην 5η θέση, την οποία χάσαμε για πολύ μικρή διαφορά. Ακόμα και έτσι όμως, η 7η θέση, δείχνει το σημαντικό ρόλο που παίζει ο ΟΦΗ στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό. Θα ήθελα να συγχαρώ, όσους είναι δίπλα στο τμήμα. Τους προπονητές, τους αθλητές μας, τους γονείς, που είναι κοντά μας. Αλλά και τους χορηγούς μας, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ειδικά τον κεντρικό χορηγό μας, την ΚΕΝ, του ομίλου Καράτζη, που στηρίζει την προσπάθεια μας. Χωρίς την σημαντική συμβολή των χορηγών μας, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε».

Οι αθλητές του ΟΦΗ κατέκτησαν φέτος 17 Πανελλήνια μετάλλια, ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία Παγκορασίδων Α’ και την 4η στην Ελλάδα στις Κορασίδες.

Ο ακοντιστής Γεράσιμος Καλογεράκης, πήρε την δεύτερη θέση στην Ευρώπη, στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος παίδας στην Ελλάδα για το 2018.

Ο σπρίντερ Γιάννης Κόκκινος συμμετείχε το 2019 στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Νέων με την Εθνική ομάδα 4Χ100 και κατέλαβε την 10η θέση.
Οι σημαντικότερες επιτυχίες του τμήματος στίβου του ΟΦΗ, για το 2018-9:
1. Καλογεράκης Γεράσιμος: 2ος στο Ακόντιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων (Γκιόρ – Ουγγαρία) και Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών (μόλις 18 χρονών).
2. Συμμετοχή του αθλητή μας Κόκκινου Γιάννη στην 4×100μ της Εθνικής Ομάδας στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων (Γκέβλε -Σουηδία) και 10η θέση.
3. 3ο Σωματείο στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα στην Ελλάδα.
4. 17 πανελλήνια μετάλλια.
5. Συμμετοχή αθλητών μας με Εθνικές και Βαλκανικές ομάδες.
6. 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Ά (στη συνολική βαθμολογία) στις Παγκορασίδες Ά.
7. 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π-Κ (στη συνολική βαθμολογία) στις Κορασίδες.
Το τμήμα στίβου του ΟΦΗ, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς που είναι δίπλα του:
Κεντρικός χορηγός:

ΚΕΝ Πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας – Όμιλος Καράτζη
Bασικοί υποστηρικτές:
-Vodafone Κινητή Τηλεφωνία
-Φαρσάρης ΑΒΕΕ Ζωοτροφική
-Αφοι Καλογεράκη ΑΕΒΕ Κρητικά Τυριά
-Απλαδά Χαρτοπωλεία
-Cosmossport Αθλητικά Είδη
-Gymnasium Γυμναστήριο
-Μινωικές Γραμμές
-C.T.R.S. Κρητικές Υπηρεσίες Μεταφορών ΑΕ
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!