Αντωνακάκης: «Έχουμε αρκετά προβλήματα στο στάδιο Ελευθερίας – Παλεύουμε ομαδικά στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Παναγιώτης Αντωνακάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ με αφορμή την κατάληψη της 4ης θέσης στην Ελλάδα από το τμήμα στίβου του ΟΦΗ.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ:

Πιο ψηλά και από την επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου βρέθηκε το 2023 το τμήμα κλασικού αθλητισμού του ΟΦΗ. Στην έβδομη θέση τερμάτισε η ομάδα του πρώην πια τεχνικού των μελανόλευκων Βάλντας Νταμπράουσκας, στην τέταρτη τα παιδιά του στίβου, όπου επικεφαλής του τμήματος εδώ και 27 χρόνια είναι ο Παναγιώτης Αντωνακάκης.

Ο Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1925 ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, όμως από τότε υπήρχαν αναφορές ότι στις τάξεις του ανήκαν αθλητές που ασκούνταν στο στίβο. Τυπικά, το τμήμα ξεκίνησε το 1953.

Στον κλασικό αθλητισμό ο ΟΦΗ ήταν διαχρονικά ένας δυνατός σύλλογος, αλλά την τελευταία εικοσαετία έχει εντυπωσιάσει με τη σταθερότητά του.

«Είμαστε στην πρώτη δεκάδα αυτά τα είκοσι χρόνια και μία φορά που δεν τα καταφέραμε καταταγήκαμε ενδέκατοι. Δύο φορές, φτάσαμε στην τρίτη θέση, που είναι η καλύτερη της ιστορίας μας» λέει ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΑΣ Κρήτης, Παναγιώτης Αντωνακάκης.

Ο ΟΦΗ ανέβηκε έξι θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του το 2021 και πέντε συγκριτικά με το 2022, βασιζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στα δικά του παιδιά.

«Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε μεταγραφές. Σχεδόν όλα τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας, που είναι περίπου ογδόντα, είναι γέννημα-θρέμμα του συλλόγου. Όσοι προέρχονται από άλλα σωματεία είναι γιατί οι ίδιοι το ήθελαν, λόγω χάρη λόγω σπουδών ή μετοίκισης. Επιπλέον, οι αθλητές μας που φεύγουν από την πόλη για τις δικές τους σπουδές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους επιλέγουν να μην αλλάξουν φανέλα. Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό και όλοι, παράγοντες και προπονητές, περιβάλουμε με αγάπη τους αθλητές μας».

Ο ΟΦΗ στις ακαδημίες του αριθμεί 160 παιδιά και χρησιμοποιεί δύο χώρους· το Παγκρήτιο και το Στάδιο Ελευθερίας στη Χανιόπορτα.

«Στο Στάδιο Ελευθερίας, όπου γίνονται βασικά οι ρίψεις, είχαμε αρκετά λειτουργικά προβλήματα με τις καθυστερήσεις σε κάποια έργα, που ελπίζουμε να λυθούν σύντομα», συμπληρώνει ο Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο οποίος θίγει και το μεγάλο πρόβλημα των νησιωτικών συλλόγων που δεν είναι άλλο από τις μετακινήσεις:

«Το καλοκαίρι καλούμαστε σε περίπου πέντε εβδομάδες να λάβουμε μέρος σε τέσσερα εθνικά πρωταθλήματα. Οι μετακινήσεις μας και οι διανυκτερεύσεις έχουν μεγάλο κόστος. Να φανταστείτε, για εμάς η συμμετοχή μας σε ένα πρωτάθλημα ξεκινά από την Πέμπτη και επιστρέφουμε την Τρίτη. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τα παιδιά μας και για τον ίδιο το σύλλογο».

Γιώργος Καλογεράκης και Γιάννης Κόκκινος στο βάθρο των νικητών των 200 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (στη μέση ο Γεράσιμος Καμπίτσης του ΣΑΚΑ) και ο α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης.

Ο ΟΦΗ, όπως και κάθε σύλλογος που βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, πασχίζει με ιδίες προσπάθειες να συμπληρώσει τα απαραίτητα ποσά για να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές ανάγκες του:

«Προσπαθούμε με μικροεκδηλώσεις και το ημερολόγιό μας να βγάλουμε τα έξοδά μας. Παλεύουμε ομαδικά. Συνεργαζόμαστε με καταστήματα της Vodafone στο Ηράκλειο, ενώ πολύ μεγάλη βοήθεια μας δίνει ένας τοπικός επιχειρηματίας, ο Κώστας Φαρσάρης, ιδιοκτήτης της Φαρσάρης ΑΒΕΕ – Ζωοτροφικής Κρήτης, ο οποίος αγαπά τον κλασικό αθλητισμό και συνεισφέρει αποφασιστικά τα δύο τελευταία χρόνια.

Ξέρετε, ο ερασιτέχνης ΟΦΗ διαθέτει δέκα τμήματα. Μεταξύ άλλων ομάδες που αγωνίζονται στην Α2 στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών και στο πόλο ανδρών, Α’ εθνική στο γυναικείο ποδόσφαιρο και Β’ εθνική στο μπάσκετ.

Με την ΠΑΕ διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις, είμαστε δύο μέλη της ίδιας οικογένειας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Λυσάνδρου. Υπάρχει και μια βοήθεια μέσω της κάρτας φιλάθλου του ΟΦΗ».

Ο Μύρων Ρεθυμνιωτάκης

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο ΟΦΗ κατέκτησε 14 μετάλλια στα εθνικά πρωταθλήματα. Στο Βόλο, στο Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών, ο Γιώργος Καλογεράκης ήταν δεύτερος στον τελικό των 200 μέτρων και ο Γιάννης Κόκκινος τρίτος, όπως και η Αφροδίτη Μανιού στον ακοντισμό.

Στην κατηγορία Κ18, ο Όμιλος πρώτευσε στα αγόρια και κατετάγη δεύτερος στη γενική βαθμολογία, ενώ ήταν το κορυφαίο σωματείο της περιφέρειας στα κορίτσια Κ20.

Με την εθνική ομάδα στην κατηγορία Κ18 αγωνίστηκε το 2023 ο Μύρων Ρεθυμνιωτάκης στα 110 μ. με εμπόδια, ενώ η Αφροδίτη Μανιού πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων.

Στο τεχνικό επιτελείο ανήκουν οι Γιώργος Κόκκινος, Γιώργος Οικονομάκης, Μπάμπης Ρεθυμνιωτάκης, Γιάννης Βαλλεργάς, Μαρία Παπαγιάννη, Δέσποινα Μπίρη και Μάνος Μανωλακάκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook