Η οικονομική κρίση και η ανύπαρκτη αθλητική παιδεία “έδιωξε” στις ΗΠΑ την Φλωρεντία Καλογεράκη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Απίστευτο και όμως ελληνικό αφού ακόμα μια Ελληνίδα και ιδιαίτερα ταλαντούχα αθλήτρια άφησε πίσω της την χώρα μας για να βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πλέον σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα. Ο λόγος για την αθλήτρια του ΟΦΗ Φλωρεντία Καλογεράκη.

Η 19χρονη ρίπτρια του ΟΦΗ εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πλέον διαμένει μόνιμα λόγω της υποτροφίας που κέρδισε από πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα. Η Φλωρεντία Καλογεράκη και μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του τμήματος στίβου του ΟΦΗ έχει πετύχει αρκετές διακρίσεις με την φόρμα του συλλόγου που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να μην την… χάσει!

Η ανύπαρκτη αθλητική παιδεία και ο μη εκμετάλλευση των Ελλήνων αθλητών ήταν ο βασικότερος λόγος που η Φλωρεντία Καλογεράκη είπε το “ναι” στην υποτροφία του πανεπιστημίου Λίνκολν όπου σπουδάζει computer security.

Mιλώντας στην ιστοσελίδα “stivosnews”, η 19χρονη πρωταθλήτρια του ΟΦΗ μιλώντας για την απόφαση της να… μεταναστεύσει τόνισε ότι «είναι δύσκολο, πρέπει να αποχωριστείς οικογένεια και φίλους. Μακάρι να μπορούσε η Ελλάδα να μου δώσει ότι για παράδειγμα η Αμερική που πάω τώρα. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα άλλα τα παιδιά».

Με τον ΟΦΗ, η Καλογεράκη έκανε τέσσερα Πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία νεανίδων εκτοξεύοντας τον δίσκο στα 52,42 ενώ θα συνεχίσει να προπονείται στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αλλάξει προπονήτρια αφού θα έχει συνεχή επαφή με την προπονήτρια του ΟΦΗ Κλαίρη Σηφάκη.

Για να γίνει κατανοητή η διαφορά επιπέδου, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κέρι Νεν – προπονήτρια στο πανεπιστήμιο Λίνκολν – είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την Φλωρεντία Καλογεράκη!

«Θα είμαι σε επικοινωνία με την προπονήτριά μου την κ. Σηφάκη. Άλλωστε στόχος μου, αν πάνε όλα καλά είναι να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Τάμπερε. Το όριο είναι 49.50μ. και πιστεύω ότι μπορώ να το πετύχω» είπε η πρωταθλήτρια του ΟΦΗ στην ιστοσελίδα “stivosnews”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook