“Αν ανέβει ο ΟΦΗ θα είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η μεγάλη δόξα του ελληνικού πόλο και νυν τεχνικός του ΟΦΗ Μάκης Βολτυράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεγάλη πρόκληση της ανόδου στην Α1 στέλνοντας το μήνυμα του προς τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Βολτυράκης στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θέμελη

Για την πορεία του ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι είναι η επιβράβευση μιας τεράστιας προσπάθειας που έκανε ο έφορος του τμήματος Μιχάλης Σπαγουλάκης και ο πρόεδρος Γιάννης Δανδάλης. Λειτουργήσαμε πολύ καλά και κάναμε  μεγάλη προσπάθεια με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για το αν ήταν στόχος η είσοδος στα πλέι – οφ ανόδου: «Νομίζω ότι στην αρχή, ο στόχος ήταν να μπούμε στα πλέι – οφ και από εκεί και πέρα όταν είδαμε ότι η ομάδα είναι καλή πιστέψαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο».

Για το γεγονός ότι η πρώτη φάση έγινε στο Ηράκλειο: «Βοήθησε διότι δεν είχαμε μετακομίσεις, όλοι οι αθλητές είναι από το Ηράκλειο και είναι διαφορετικά να παίζεις μέσα στην έδρα σου. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ και ο Μιχάλης Σπαγουλάκης έβαλαν το χέρι στην τσέπη και έτσι το Ηράκλειο διοργάνωσε την πρώτη φάση».

Για το ματς – κλειδί με τον Ηλυσιακό: «Πιστεύω πως σε αυτό το ματς ήταν αγχωμένες και οι δύο ομάδες. Στην αρχή ξεκινήσαμε άσχημα και αυτό οφείλεται στο άγχος, μετά βρήκαμε τον ρυθμό και το άγχος πήγε στους αντιπάλους με αποτέλεσμα να κριθεί στο τέλος με ένα γκολ που βάλαμε και εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση. Ήταν ένα αγχωτικό παιχνίδι και όταν έγινε η ισοφάριση ξεσπάσαμε».

Για τους αγώνες ανόδου με το Νηρέα Γέρακα: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν είναι εντός εκτός ή σε ουδέτερη έδρα, θα μάθουμε  σε λίγες ημέρες. Για εμάς όμως είναι το ίδιο πράγμα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Όλα τα ματς θα είναι ανοιχτά με τις αποδόσεις μοιρασμένες. Αν είμαστε καλοί πιστεύω να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Πιστεύω ότι έχει ένα έμπειρο υλικό που μέχρι πέρυσι ήταν στην Α1. Μέχρι και Ολυμπιονίκες έχουν στο ρόστερ τους και το δικό τους επίπεδο ήταν πιο πάνω από όλες τις ομάδες».

Για τα φαβορί: Το φαβορί είναι ο Απόλλων, όμως ο ΝΟΧ έχει αθλητές που αγωνίζονται στην Α1 και έχει και ιστορία πιστεύω να γίνουν ωραία παιχνίδια».

Για τα προβλήματα που υπήρχαν κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου: «Οι πισίνες είναι το βασικό πρόβλημα και για εμάς που έχουμε μια ώρα πολύ αργά που κάναμε προπόνηση. Δεν επιλέγουμε εμείς την ημέρα που θα γίνει η προπόνηση. Ακόμα υπάρχουν και οι μετακινήσεις είναι δύσκολες και ακριβές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως ο ΝΟΧ κάνει μεγάλη κίνηση ξεκινάει καμπ παιδιών στα κολυμβητήρια εντελώς δωρεάν και μπορούν οι γονείς να φέρουν τα παιδιά κοντά στο άθλημα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Στο πρωτάθλημα τώρα, υπήρχαν πολλά πρόβλημα όπως οι μετακινήσεις που είπα. Ακόμα όλα τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει και εμείς θα κάνουμε για ακόμα ένα μήνα προπόνηση για να διεκδικήσουμε την άνοδο».

Για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που πάρει την άνοδο: «Ακόμα δεν έχουμε συνάντηση με κανένα, δεν έχουμε μιλήσει για τίποτα. Περιμένουμε να τελειώσει η φετινή σεζόν και μετά θα δούμε την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ».

Για την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Μια θετική εμπειρία μόνο που συναναστράφηκα, εμένα μου θύμισε τα παλιά μου χρόνια που ξεκινούσαμε χωρίς βλέψεις και αυτό με γύρισε πίσω και αυτό ήταν ωραίο συναίσθημα. Ευχαριστώ όλους που με αγκάλιασαν και με σεβάστηκαν. Ήταν μια ωραία χρονιά, που για όλους ήταν καλό και για μένα και για τον ΟΦΗ».

Για την εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας: «Η εθνική είναι σε υψηλό επίπεδο έχει αθλητές πολύ έμπειρους πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μια καλή εμφάνιση, όμως δεν είναι εύκολο. Έχουμε και απουσίες, παρόλα αυτά η Εθνική δεν έχει τέλος έχει συνέχεια υπάρχουν πάντα καλοί αθλητές και θα καταφέρουμε κάτι δυνατό και γιατί όχι να την δούμε και πάνω στο βάθρο».

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Νομίζω ότι πάντα έχουμε καλούς τερματοφύλακες και σίγουρα θα έχουμε ακόμα καλύτερους οπότε δεν φοβάμαι ότι θα μείνουμε από τερματοφύλακες».

Για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του: «Αρκετές ήταν, σίγουρα με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Champions League, και η κατάκτηση του ασημένιου με την εθνική, ήταν δυνατές στιγμές. Ειλικρινά θα είναι μέσα στις μεγάλες στιγμές αν καταφέρουμε και ανεβάσουμε τον ΟΦΗ στην Α1».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Να αγκαλιάσει την προσπάθεια των παιδιών να συμπαρασταθούν στην ομάδα και να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτό το άθλημα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook