Κεφαλάς στο Gentikoule: «Βασικός στόχος του ΟΦΗ να αξιοποιήσουμε τις ακαδημίες»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο προπονητής της ομάδας Νέων Ανδρών πόλο του ΟΦΗ μίλησε στο Gentikoule για την πρόκριση στη Β’ φάση του πρωταθλήματος, την αξιοποίηση των ακαδημιών μετά από αρκετά χρόνια, αλλά και την ομάδα Παίδων του Συλλόγου.

Οι ομάδες Νέων Ανδρών και Παίδων του ΟΦΗ πήραν σημαντικές προκρίσεις στις επόμενες φάσεις των πρωταθλημάτων τους στους πρόσφατους αγώνες που έδωσαν.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα Νέων Ανδρών προκρίθηκε ως δεύτερη από έναν αρκετά δύσκολο όμιλο στα Χανιά, στη δεύτερη φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα. Από την άλλη, η ομάδα Παίδων του ΟΦΗ προκρίθηκε ως τρίτη με 2 νίκες και δυο ήττες στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος Παίδων (Κ15), που θα διεξαχθεί 4-6 Ιουνίου.

Ο προπονητής της ομάδας των Νέων Ανδρών, Βασίλης Κεφαλάς, μίλησε στο Gentikoule σχετικά με την αξιοποίηση των ακαδημιών του συλλόγου στο πόλο. Στόχος της διοίκησης του ΟΦΗ είναι, όπως είπε, να στελεχωθεί και η ομάδα Ανδρών του συλλόγου, με παιδιά από τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Κεφαλάς στο Gentikoule και τον Πάνο Κατσαρό

Για την πρόκριση των Νέων Ανδρών:

«Οι νέοι Άνδρες πήγαν σε έναν δύσκολο σχετικά όμιλο στα Χανιά, στον οποίο πήραν μέρος ο ΝΟ Χανίων, που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο ΝΟ Ρεθύμνου που έχει μία αρκετά σημαντική παράδοση τα τελευταία 30 χρόνια στον ναυταθλητισμό και η ΑΕ Χαϊδαρίου. Κάναμε δύο καλές νίκες, μία με το Ρέθυμνο και μία με την ΑΕ Χαϊδαρίου, με αρκετά καθαρά σκορ μπορώ να πω, 8-4 και 10-6 αντίστοιχα.

Προσπαθήσαμε σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέραμε. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας όμως, εμάς μας ενδιέφερε να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Θέλαμε την πρόκριση με την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, αν και υπό συνθήκες μας έδινε την πρόκριση και η 3η θέση. Θέλαμε ουσιαστικά να “καθαρίσουμε” σε σχέση με τους άλλους δύο αντιπάλους μας και ο σκοπός επετεύχθη».

Για την χρησιμοποίηση όλων των παιδιών:

«Χρησιμοποιήσαμε και τα 15 παιδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να μοιράσουμε τον χρόνο σε όλους».

Σχετικά με την αξιοποίηση των ακαδημιών μετά από χρόνια:

«Ο βασικός στόχος είναι αυτός, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις ακαδημίες μας. Μέχρι τώρα έχουμε λάβει μέρος σε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα και έχουμε περάσει και στα δύο στην επόμενη φάση».

Για τον όμιλο των Παίδων που αγωνίζονται αύριο (04/06):

«Έχουμε “πέσει” σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, με ομάδες οι οποίες είναι φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία εξ αυτών είναι το Παλαιό Φάληρο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά να συλλέξουν σημαντικές εμπειρίες, δηλαδή θα πάμε να παίξουμε πέντε αγώνες, με τον ΝΟ Καστέλας, τον ΓΣ Ηλιούπολης, το Παλαιό Φάληρο, τη Ροή και με τον Ολυμπιακό. Από αυτές τις ομάδες, ο Ολυμπιακός και το Παλαιό Φάληρο είναι ομάδες που θα προσπαθήσουν να “χτυπήσουν” και το πρωτάθλημα. Θέλουμε τα παιδιά μας να πάρουν εμπειρίες, να εμπλουτίσουν το παλμαρέ τους και να “χτίσουμε” πάνω σε αυτό. Να δημιουργήσουμε έναν ΟΦΗ από τα σπάργανά του».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook