Έδωσε το παρών στην Ημερίδα ο Γιάννης Πολεμαρχάκης

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο Γιάννης Πολεμαρχάκης παραβρέθηκε στην Ημερίδα «Παιδί και Αθλητισμός» που διοργάνωση η ΕΠΣΗ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα “ΑΝΔΡΟΓΕΩ” του Δήμου Ηρακλείου η επιμορφωτική ημερίδα «Παιδί και Αθλητισμός» που διοργάνωση η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του “6ου” Παγκρήτιου Παιδικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ΕΠΣΗ-Περιφέρειας Κρήτης, μία διοργάνωση που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς, αθλητές, προπονητές και παράγοντες, αποκομίζοντας χρήσιμες ιατρικές και διατροφολογικές πληροφορίες για τα παιδιά.

Χαιρετισμούς απήυθυναν ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης, ενώ το παρών έδωσε στην ημερίδα μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιάννης Πολεμαρχάκης.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με εισηγητή τον Αλέξανδρο Πατριανάκο (Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, ΠΑΓΝΗ) με θέμα «Προαγωνιστικός Έλεγχος νεαρών αθλητών» και ακολούθησε η διαιτολόγος Ελένη Κωστάκη με θέμα «Η διατροφή νεαρών αθλητών». Οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκλεισαν με τον χειρούργο-ορθοπεδικό και αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗ, Χάρη Βαβουρανάκη, με θέμα «Παιδί και ποδόσφαιρο, τι πρέπει να προσέχω».

Οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις που έγιναν από γονείς και προπονητές και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν στην ημερίδα, ενώ δόθηκε η υπόσχεση ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις από την ΕΠΣΗ και στην Περιφέρεια του Ηρακλείου.

Συντονιστές της συζήτησης ήταν ο θωρακοχειρούργος και αντιπρόεδρος ΕΠΣΗ, Ιωάννης Δροσίτης και ο ιατρός και μέλος υγειονομικής επιτροπής ΕΠΣΗ, Στέλιος Ψυχαράκης.

Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ και πρόεδρος Επιτροπής Μικτών Ομάδων και Υποδομών, Βαγγέλης Παπαγγελής.