Γιατί τόσο μίσος ρε παιδιά;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πιστεύαμε ότι οι εποχές της “κόντρας” Χανίων – Ηρακλείου είχαν περάσει ανεπιστρεπτί αλλά δυστυχώς κάποιοι, από την Δυτική Κρήτη, φροντίζουν να την συντηρούν χωρίς λόγο και αιτία.

Μιλώντας ρεαλιστικά και καθόλου… οπαδικά: Το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΑΟ Χανιά δεν ήταν ντέρμπι, ούτε πρόκειται να υπάρξει και ποτέ. Ο χαρακτηρισμός “Κρητικό ντέρμπι” δεν ισχύει ούτε με την στενή έννοια του όρου – ντέρμπι σημαίνει παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων της ίδιας πόλης – αλλά ούτε και με τις υπόλοιπες (βαθμολογικά, ιστορικά κτλ κτλ). Ωστόσο, μετά θλίψης μας διαπιστώσαμε χθες, καθώς ήμασταν αυτήκοες μάρτυρες, ότι κάποιοι που πήγαν στα Περιβόλια για να δουν το παιχνίδι θέλουν και επιθυμούν την συντήρηση αυτής της “κόντρας” που πλέον δεν υφίσταται.

Εκτός και αν όσοι πήγαν στο γήπεδο ήταν οπαδοί του ΟΣΦΠ ή του ΠΑΟ και έδειξαν την ενόχληση τους για τα συνθήματα που ακούστηκαν. Γιατί συνθήματα κατά της πόλης των Χανίων δεν ακούστηκαν από τους οπαδούς του ΟΦΗ.

Το χθεσινό μίσος δεν είχε επαναληφθεί σε παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Πλατανιά και είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό με το Ντίνο Πάγκαλο: Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ που είναι Χανιώτης και έχει φορέσει το περιβαρχιόνιο του αρχηγού του ΑΟ Χανιά άκουσε τα εξ’ αμάξης από την εξέδρα. Αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο άκουσε χυδαία υβριστικά συνθήματα και αυτό συνέβη γιατί; Επειδή φορούσε την φανέλα του ΟΦΗ.

Για να μην πούμε ότι η εξέδρα δεν έδειξε την ίδια πυγμή όταν ο ΑΟ Χανιά ήταν αήττητος για 7 συνεχόμενα ματς και μετά έφαγε 4 από τον Απόλλωνα. Σωστά παιδιά;