Ο ανιστόρητος κύριος Μαθιουλάκης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης έδειξε, για ακόμα μια φορά, ότι έχει ελάχιστες γνώσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί προφανώς αγνοεί το που βρίσκεται, ιστορικά, ο Πλατανιάς και το που ο ΟΦΗ. Και οι δηλώσεις που έκανε αυτό δείχνουν.

Δεν είναι κακό να προσπαθείς να ανυψώσεις την ομάδα σου. Αντιθέτως, είναι απολύτως φυσιολογικό. Όμως είναι κακό να έχεις άγνοια για το ποια είναι η ομάδα της οποίας κατέχεις την θέση του προέδρου και ποια είναι η ιστορία του ΟΦΗ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του κυρίου Μαθιουλάκη στο περιθώριο της παρουσίασης του Μανουέλ Ρόκα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πλατανιά αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πλατανιά είπε τα εξής απίστευτα: “Δεν μπορεί δηλαδή ο Πλατανιάς να χάνει στο Ηράκλειο με 1-0 και να είναι αδικημένη η νικήτρια ομάδα γιατί έπρεπε να χάσουμε με μεγαλύτερο σκορ σαφώς. Μια ομάδα από την Σούπερ Λιγκ που παίζει απέναντι σε μία άλλη που δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, για όνομα του Θεού μην εκληφθεί σαν απαξίωση του ΟΦΗ, ωστόσο, είσαι ομάδα της Σούπερ Λιγκ, έχεις παίξει το εν τρίτο του πρωταθλήματος, οι άλλοι δεν έχουν παίξει παρά μόνο φιλικά, λοιπόν, δεν μπορείς να χάνεις με αυτό τον τρόπο…”.

Ο Μαθιουλάκης αγνοεί προφανώς την ιστορία του ΟΦΗ (δεν εξηγείται διαφορετικά η παραπάνω τοποθέτηση του) αφού ακόμα και αν τον χωρίζει  μια ομάδα με τον Πλατανιά, παραμένει πολύ μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος – και καθόλου συγκρινόμενο με την Χανιώτικη ΠΑΕ. Ο ΟΦΗ σε όποια κατηγορία και αν παίζει, πολύ περισσότερο στο “Γεντί Κουλέ”, θα παραμένει φαβορί εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ίσως ο Μαθιουλάκης δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι ο Πλατανιάς είναι στην Σούπερ Λιγκ για πέντε χρόνια και προσπαθεί – χωρίς επιτυχία – να γίνει η πρώτη δύναμη της Κρήτης. Όπως, ενδεχομένως δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο ΟΦΗ έχει κερδίσει δύο φορές τον Πλατανιά – και μάλιστα στο παιχνίδι του Κυπέλλου έπρεπε να πέσει “ταρίφα” τεσσάρων και πέντε γκολ αντί για το… “φτωχό” 1-0…