Περίεργα παιχνίδια στην πλάτη του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δύο ημέρες πριν την μάχη της Ριζούπολης και ενώ ο ΟΦΗ πέρασε την δυσκολότερη εβδομάδα των τελευταίων χρόνων, εμφανίστηκε δημοσίευμα που δημιουργούσε θέμα προπονητή.

Περίεργα παιχνίδια παίζονται στην πλάτη του ΟΦΗ από ορισμένους που είτε είναι άσχετοι με το ρεπορτάζ της ομάδας, είτε όμως κάνουν “σπέκουλα” με fake news και διασπορά ψευδών ειδήσεων δημιουργώντας ανακατωσούρα. Βέβαια, η λέξη “ανακατωσούρα” είναι σχετική αφού ουδείς ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα.

Τι συνέβη όμως και κάνουμε τον παραπάνω πρόλογο; Αθλητική εφημερίδα είχε στο πρωτοσέλιδο της, την… είδηση που έθετε εν αμφιβόλω την παραμονή του Χάιμε Βέρα στον πάγκο του ΟΦΗ και τα επόμενα χρόνια με τίτλο “το πρότζεκτ περιλαμβάνει τον Βέρα;”

Για να τους δώσουμε εμείς την απάντηση, μιας και το Gentikoule έχει αναγνώστες και στην Αθήνα, ο Χιλιανός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΟΦΗ μέχρι το 2020. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται από τον ΟΦΗ να μπουν σε διαδικασία διαζυγίου. Αλλά αυτό είναι το τυπικό της υπόθεσης. Πάμε τώρα και στο ουσιαστικό. Στον ΟΦΗ η ποδοσφαιρική κουλτούρα της ομάδας είναι τέτοια που δεν “θυσιάζει” προπονητές βάσει των αποτελεσμάτων. Είναι διαφορετική και ξένη προς την ελληνική πραγματικότητα και είναι δεδομένο πως από την πλευρά του ΟΦΗ δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το θέμα βεβαίως και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί επέλεξαν ορισμένοι να δημιουργήσουν θέμα στην ομάδα, 48 ώρες πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι όπως εκείνο με τον Απόλλωνα και ενώ έχει προηγηθεί μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Και όχι μόνο αυτό αλλά ποιοι είναι οι καλοθελητές που ρίχνουν σε “λάκκο” τους συναδέλφους που γράφουν τα ρεπορτάζ; Γιατί όντας καλοπροαίρετοι, θα πούμε ότι δεν έχουν ευθύνη οι συντάκτες του ρεπορτάζ – παρότι βέβαια η “είδηση” προβλήθηκε στο πρωτοσέλιδο – αλλά εκείνοι που τους τα λένε.

Είναι από το Ηράκλειο; Αν είναι από το Ηράκλειο, άτομα βεβαίως που βρίσκονται εκτός ΟΦΗ (και όχι εντός αφού εκεί δεν μιλούν ούτε στον καθρέπτη – ποσό δε μάλλον να μιλήσουν για το θέμα προπονητή), τότε δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.

Αν το θέμα προήλθε από “εγκυμοσύνη” τότε ας βρουν την άκρη μόνοι τους οι εφευρέτες που το ανακάλυψαν κιόλας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook