Γιάννης Αντεντοκούνμπο: Ένα παιδί από τα Σεπόλια που ήρθε στο “παλατάκι” με το πλοίο της γραμμής!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήταν 26 Απριλίου 2014 όταν ο ΟΦΗ υποδεχόταν στο “παλατάκι” τον Φιλαθλητικό και ξαφνικά ο (λιγοστός) κόσμος βρέθηκε να βλέπει στο μισό μέτρο τον, τότε, ρούκι Γιάννη Αντεντοκούνμπο.

Ο ΟΦΗ υποδεχόταν την ομάδα του Ζωγράφου με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την παραμονή τους στην Α2. Η είδηση της παρουσίας τόσο του Γιάννη, όσο και του Θανάση Αντεντοκούνμπο στο “παλατάκι” του ΒΑΚ δεν είχε γίνει γνωστή. Ο “Greek Freak” είχε ολοκληρώσει την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ με τους Μπακς ενώ και ο αδερφός του είχε αγωνιστεί στην θυγατρική ομάδα των New York Knicks.

Το δέσιμο τους με την πρώτη ομάδα τους, τον Φιλαθλητικό είναι γνωστό εδώ και χρόνια όμως παρά τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχαν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, δεν δίστασαν να έρθουν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή θέλοντας να εμψυχώσουν τους πρώην συμπαίκτες τους. Ο τωρινός MVP του ΝΒΑ ήταν εκδηλωτικός καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Πανηγύριζε σε κάθε καλάθι του Φιλαθλητικού, στα τάιμ άουτ της ομάδας έδινε οδηγίες στους πρώην συμπαίκτες του δείχνοντας ένα πρόσωπο που τον καθοδηγεί μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα δεν δίστασαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο γήπεδο απαντώντας σε κάθε ερώτηση που τους έκαναν.

Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο της υπόθεσης είναι άλλο: Ότι ενώ θα μπορούσαν να επιλέξουν μια αεροπορική πτήση για να ταξιδέψουν στο Ηράκλειο, επέλεξαν να έρθουν με το πλοίο της γραμμής όπως και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Φιλαθλητικού. Δεν τους ένοιαζε ούτε η ταλαιπωρία, ούτε το πολύωρο ταξίδι και τα δύο βράδια που θα περνούσαν στο καράβι. Απλά ήθελαν να έρθουν για να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους παίκτες. Ένα παιδί που φαινόταν από τότε για την ταπεινότητα που το διέκρινε και το οποίο δεν δίστασε να έρθει με το καράβι ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε επιλέξει το αεροπλάνο.

Και κάπως έτσι, θα έχουμε να λέμε πως στις 26 Απριλίου 2014 ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο “πάτησε” το πόδι του στο ταπεινό “παλατάκι” στο Βαρδινογιάννειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook